Τελευταία Νέα

JinkoSolar: Μέσω Ελλάδας και Γερμανίας η επέκταση σε μπαταρίες και αποθήκευση

JinkoSolar: Μέσω Ελλάδας και Γερμανίας η επέκταση σε μπαταρίες και αποθήκευση

 Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν στη διεθνή έκθεση Intersolar που θα γίνει στο Μόναχο στις 14 με 16 Ιουνίου

 

Γερμανία και Ελλάδα θα είναι οι δύο χώρες που θα ανοίξουν τον δρόμο για την επέκταση του κινεζικού κολοσσού JinkoSolar σε νέα πεδία. Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής φωτοβολταϊκών πλαισίων στον κόσμο η οποία εξοπλίζει πάνω από το 50% των έργων στη χώρα μας, επεκτείνεται, έτι περαιτέρω, και στην αγορά μπαταριών αποθήκευσης ενέργειας και inventers με πρώτο  «σταθμό» τη  γερμανική και έπειτα την ελληνική αγορά πριν επεκταθεί στον υπόλοιπο πλανήτη.

Μάλιστα, οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν στη διεθνή έκθεση Intersolar που θα γίνει στο Μόναχο στις 14 με 16 Ιουνίου. «Με την πάροδο του χρόνου, πιστεύουμε ότι η ζήτηση για την αποθήκευση ενέργειας θα είναι τουλάχιστον τόσο υψηλή όσο η ζήτηση για τα ηλιακά μας φωτοβολταϊκά πάνελ», δήλωσε προσφάτως στο PVmagazine ο aντιπρόεδρος της JinkoSolar Dany Qian.
Η JinkoSolar παραμένει πρωταγωνίστρια στην Ελλάδα, παρά τον   σκληρό ανταγωνισμό εξοπλίζοντας πάνω από τα μισά έργα που κατασκευάζονται στη χώρα και μάλιστα μεγάλα έργα άνω των 10MW. Το μεγαλύτερο για τη χώρα μας _ και από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη _ παραμένει το φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 204 MW  της HELLENiQ ENERGY   στην Κοζάνη, για το οποίο η Jinko προμήθευσε περισσότερα από 500.000 φωτοβολταϊκά πλαίσια διπλής όψης(bifacial). Επίσης η εταιρεία έχει προμηθεύσει με πάνελ όλους τους μεγάλους «παίκτες» της ελληνικής   αγοράς όπως τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες, τη Μυτιληναίος κ.ά. αλλά και ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Η JinkoSolar αποτελεί μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες, αλλά και με τα πιο ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα στον κλάδο. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία από τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2023 που δημοσιεύθηκαν στα τέλη Απριλίου,  η πτώση των τιμών του  πυριτίου (χρησιμοποιείται για την κατασκευή των πάνελ), τόνωσε τη ζήτηση   το πρώτο τρίμηνο. Οι τριμηνιαίες αποστολές του ομίλου αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 60% σε ετήσια βάση ενώ το ίδιο διαφαίνεται και από τις παραγγελίες για όλο το 2023. Όσο για τις πωλήσεις στην  κινεζική αγορά αυξήθηκαν κατά περισσότερες από 2 φορές σε ετήσια βάση.
Οι τριμηνιαίες πωλήσεις για το πρώτο τρίμηνο του έτους έφτασαν στα 14.490 MW, αυξημένες κατά 72,7% από έτος σε έτος. Αντιστοίχως,  τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 3,40 δισεκατομμύρια δολάρια   αυξημένα κατά 58% από έτος σε έτος, με το  μικτό κέρδος στα 588,4 εκατομμύρια δολάρια, μια αύξηση 81,5% σε ετήσια βάση. Υπολογίζεται ότι περίπου ένα στα δέκα φωτοβολταϊκά πλαίσια  που είναι εγκατεστημένα ανά τον πλανήτη  έχει κατασκευαστεί από την JinkoSolar.  

Εκτός από την Ελλάδα, η εταιρεία κατέχει το No1 μερίδιο αγοράς στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Κίνα, την Αυστραλία, την Τουρκία, τη Χιλή, το Μεξικό, τη Βραζιλία, την Ν. Αφρική, την Ιαπωνία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο,   την Ινδία,   τα Αραβικά Εμιράτα, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Αυστρία, την Ελβετία κ.ά.  Η Jinko Solar εξυπηρετεί περισσότερους από 3.000 πελάτες σε περισσότερες από 160 χώρες σε όλο τον κόσμο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης