Αποτελεσματικές ήταν οι προσφυγές του Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας σε συνεργασία με άλλους συλλόγους και τη Δημοτική Αρχή Διρφύων Μεσσαπίων
Θετικά αποτελέσματα είχαν οι αντιδράσεις κατά της εγκατάστασης νέων ανεμογεννητριών στην Εύβοια.
Τα 3 μεγάλα έργα αφορούσαν την Κεντρική Εύβοια, τα μοναδικά καταπράσινα βουνά του νησιού, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα tvstar.gr.
Συγκεκριμένα αποφασίστηκε προσωρινή διακοπή κάθε διαδικασίας και εργασίας για αιολικά πάρκα στην Κεντρική Εύβοια και συγκεκριμένα στους Δήμους Διρφύων Μεσσαπίων, Ερέτριας και Κύμης Αλιβερίου.
Οι συνεχείς προσφυγές και η εμπεριστατωμένη μελέτη του Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας, με τη συνεργασία άλλων συλλόγων και τη Δημοτική Αρχή Διρφύων Μεσσαπίων, πέτυχε το σκοπό της.
Επίσης, για πρώτη φορά στην Ελλάδα ξεκίνησε από τους παραπάνω φορείς προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το έργο που αφορά τα βουνά Ξηροβούνι, Κοτύλαια μέχρι και τον Ευβοϊκό Όλυμπο.
Αξιοσημείωτο είναι ότι σταμάτησε και το μικρό έργο εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο χωριό Αργυρό μετά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.
www.worldenergynews.gr






