Τελευταία Νέα
Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Η Κίνα υπερτριπλασίασε τις εισαγωγές αλουμινίου από την Ρωσία, τον Ιανουάριο - Φεβρουάριο 2023

Η Κίνα υπερτριπλασίασε τις εισαγωγές αλουμινίου από την Ρωσία, τον Ιανουάριο - Φεβρουάριο 2023
Η συνολική αξία για τις εισαγωγές Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου ήταν 248,39 εκατομμύρια δολάρια, ή μέση τιμή 2.359 δολαρίων ανά τόνο

Οι εισαγωγές αλουμινίου της Κίνας από τη Ρωσία υπερτριπλασιάστηκαν το πρώτο δίμηνο του 2023 παρουσιάζοντας άνοδο 266,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελωνείων τη Δευτέρα, καθώς οι αγοραστές έβλεπαν την αυξανόμενη κινεζική ζήτηση και αφού οι δυτικές εταιρείες απέφευγαν να εμπορεύονται ρωσικά μέταλλα.
Οι συνολικές εισαγωγές από τη Ρωσία στον κορυφαίο καταναλωτή αλουμινίου στον κόσμο ήταν 105.300 τόνοι τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο μαζί, από 28.759 τόνους την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Η συνολική αξία για τις εισαγωγές Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου ήταν 248,39 εκατομμύρια δολάρια, ή μέση τιμή 2.359 δολαρίων ανά τόνο.

Το συμβόλαιο αναφοράς αλουμινίου στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου κατέγραψε μέση τιμή 2.644 δολαρίων και 2.373 δολαρίων ανά τόνο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο αντίστοιχα.
Η Ρωσία, ένας από τους κορυφαίους εξαγωγείς αλουμινίου στον κόσμο, είναι βασικός προμηθευτής της Κίνας, αντιπροσωπεύοντας το 69% των συνολικών εισαγωγών πρωτογενούς αλουμινίου της Κίνας πέρυσι, ή 667.992 τόνους, σύμφωνα με τα τελωνειακά στοιχεία.

Ο ρωσικός κολοσσός αλουμινίου Rusal προσπαθούσε να προμηθεύσει περισσότερο αλουμίνιο χαμηλών εκπομπών άνθρακα στην Κίνα, καθώς η ζήτηση για το μέταλλο αυξάνεται από τις κινεζικές εταιρείες ηλεκτρικών οχημάτων, δήλωσε πέρυσι ένας διευθυντής της εταιρείας.

Αύξηση της ζήτησης

Η κινεζική ζήτηση για το μέταλλο, που χρησιμοποιείται κυρίως στους τομείς των κατασκευών και των μεταφορών, έχει αυξηθεί από τότε που η Κίνα εγκατέλειψε τα αυστηρά μέτρα της για τον COVID-19 στα τέλη του περασμένου έτους.
Η Κίνα αγοράζει επίσης περισσότερα αφού οι δυτικές χώρες ανακοίνωσαν σαρωτικές κυρώσεις ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν δασμούς 200% στο αλουμίνιο και τα παράγωγα που παράγονται στη Ρωσία από τις 10 Μαρτίου.
Αυτό ακολούθησε την απαγόρευση του Καναδά στην εισαγωγή όλων των ρωσικών προϊόντων αλουμινίου και χάλυβα.
Εν τω μεταξύ, η Glencore με έδρα την Ελβετία δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα ανανεώσει μια συμφωνία 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά αλουμινίου από τη Rusal όταν λήξει το επόμενο έτος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης