Τελευταία Νέα

Thyssenkrupp: Εκτόξευσε τις μετοχές της η προσφορά εξαγοράς για τον κλάδο χάλυβα της CVC

Thyssenkrupp: Εκτόξευσε τις μετοχές της η προσφορά εξαγοράς για τον κλάδο χάλυβα της CVC
Ο χρηματοοικονομικός επενδυτής θα αναλάβει τις επενδυτικές δεσμεύσεις και συνταξιοδοτικές υποχρεώσεις δισεκατομμυρίων, πρόσθεσε η Handelsblatt.
Οι μετοχές της Thyssenkrupp AG εκτινάχθηκαν την Τρίτη 21/3 μετά από μια αναφορά ότι η εταιρεία ιδιωτικών μετοχών CVC Capital Partners δυνητικά ενδιαφέρεται να κάνει μια προσφορά για τη μονάδα χάλυβα του βιομηχανικού ομίλου.
Η CVC, η οποία έχει την έδρα της στο Λουξεμβούργο, εξετάζει μια προσφορά 1 ευρώ μόνο για το τμήμα, ανέφερε η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη πηγές καλά ενημερωμένες επί του θέματος.

Ο χρηματοοικονομικός επενδυτής  θα αναλάβει τις επενδυτικές δεσμεύσεις και συνταξιοδοτικές υποχρεώσεις δισεκατομμυρίων, πρόσθεσε η Handelsblatt.
Η εφημερίδα ανέφερε ότι η διευθύνουσα σύμβουλος της Thyssenkrupp, Martina Merz, θα περιγράψει τα μελλοντικά σχέδια για τη μονάδα χάλυβα σε ειδική συνεδρίαση του εποπτικού συμβουλίου στα τέλη Μαρτίου.
Ωστόσο, αναμένεται να αντιμετωπίσει αντίσταση από ορισμένα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και από το συνδικάτο IG Metall.

Αμφότεροι φέρονται να επιθυμούν να διατηρήσουν την επιχείρηση, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί ουσιαστικό μέρος των εργασιών της Thyssenkrupp.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Merz υποστήριξε τη δημιουργία της μονάδας από μόνη της, επισημαίνοντας ότι η κίνηση θα τη βοηθούσε να αντέξει μια "παρατεταμένη περίοδο μετασχηματισμού" στην ευρύτερη βιομηχανία χάλυβα.
Η Thyssenkrupp δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό σχετικά με την έκθεση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης