Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΔΕΗ: Προκήρυξη και τρίτου διαγωνισμού για φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων

ΔΕΗ: Προκήρυξη και τρίτου διαγωνισμού για φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων
Έληξαν την Δευτέρα 25/1 οι δύο πρώτοι διαγωνισμοί - Κοντά σε συμφωνία με μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων

Τρέχει με …100 η ΔΕΗ το σχέδιο για ταχεία είσοδο στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Χθες  26/1 προκηρύχτηκε νέος διαγωνισμός για την προμήθεια, μεταφορά και εγκατάσταση 18 φορτιστών Ηλεκτρικών Οχημάτων ισχύος 50 kW DC. O ανάδοχος του έργου θα έχει παράλληλα την υποχρέωση για τη θέση σε λειτουργία και τη σύνδεσή τους με την πλατφόρμα διαχείρισης καθώς και την τεχνική υποστήριξη.

Η Διεύθυνση Υλικού και Προμηθειών Εταιρικού Κέντρου και Εμπορίας (ΔΥΠΕΚΕ) έθεσε ως ημερομηνία λήξης για την υποβολή και την αποσφράγιση των προσφορών την 15η Φεβρουαρίου 2021.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι στα 407.400 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα projects, καθώς το σχέδιο της ΔΕΗ, στο οποίο έχει πολλάκις αναφερθεί ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Γιώργος Στάσσης είναι ιδιαιτέρως φιλόδοξο.

Προχθές Δευτέρα 25/1 έληξαν και οι δύο προηγούμενοι διαγωνισμοί που είχαν προκηρυχθεί στις 30 Δεκεμβρίου.
Ο ένας, με προϋπολογισμό 393.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), αφορά προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση, θέση σε λειτουργία, σύνδεση με την πλατφόρμα διαχείρισης και τεχνική υποστήριξη 200 φορτιστών (ισχύος 7 kW AC και 22kW).
Ο δεύτερος αφορά φορτιστές άνω των 100 kW, με προϋπολογισμό 367.800 ευρώ.
Στους δύο αυτούς διαγωνισμούς προσήλθαν 11 ενδιαφερόμενοι.

Νέες συμφωνίες για την ανάπτυξη του δικτύου

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΔΕΗ η εγκατάσταση των πρώτων 100 σταθμών φόρτισης οχημάτων προγραμματίζεται να γίνει εντός του πρώτου τριμήνου του 2021
Οι σταθμοί θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία ανά την επικράτεια. Πάντως, η επιχείρηση έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας, ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, με τη Fraport Greece, η οποία διαχειρίζεται αεροδρόμια της χώρας, τα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος και την εταιρεία ταξί Beat προκειμένου να διερευνήσουν, μεταξύ άλλων, τις δυνατότητες χωροθέτησης ειδικών σημείων για στάθμευση και φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, στις υποδομές των συγκεκριμένων εταιρειών πανελλαδικά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι, η ΔΕΗ βρίσκεται πολύ κοντά σε συνεργασία και με μία ακόμη μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων.

Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει ο επικεφαλής της ΔΕΗ κ. Στάσσης, έως το 2023 αναμένεται ότι θα έχουν τοποθετηθεί περίπου 1.000 φορτιστές με στόχο σταδιακά, τα επόμενα χρόνια, να διαμορφώσει ένα δίκτυο με 10.000 φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων. Στόχος, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος είναι «να δημιουργήσουμε το μεγαλύτερο δίκτυο σταθμών φόρτισης σε όλη την Ελλάδα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης