Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ

 Αυξήθηκαν κατά πέντε σε 402 την εβδομάδα έως τις 26 Φεβρουαρίου

 

Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας πρόσθεσαν, αυτή την εβδομάδα, εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου για έναν έβδομο συνεχή μήνα, αλλά ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνθηκε το Φεβρουάριο ακόμη και καθώς οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από το 2019.

Η μέτρηση των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης της μελλοντικής παραγωγής, αυξήθηκαν κατά πέντε σε 402 την εβδομάδα έως τις 26 Φεβρουαρίου, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes Co την Παρασκευή 26/2/2021.

Οι συνολικές εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου αυξήθηκαν για έβδομο συνεχή μήνα από τον Μάιο του 2018. Αλλά με μόλις 18 προσθήκες, ο ρυθμός αύξησης επιβραδύνθηκε τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με 33 τον Ιανουάριο και 31 τον Δεκέμβριο, εν μέρει λόγω του σπάνιου παγώματος στο Τέξας την περασμένη εβδομάδα και επίσης της συνεχιζόμενης δέσμευσης των εταιρειών πετρελαίου στην πειθαρχία κεφαλαίου.
Ο αριθμός αυτός εξακολουθεί να είναι 388 εξέδρες, ή 49%, κάτω από το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Ο συνολικός αριθμός, ωστόσο, έχει αυξηθεί από τότε που έφτασε στο ρεκόρ των 244 τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes που χρονολογούνται από το 1940.

Οι εξέδρες πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά τέσσερις σε 309 αυτήν την εβδομάδα, τα υψηλότερα από τον Μάιο, ενώ οι εξέδρες αερίου αυξήθηκαν κατά μία σε 92. Τον Φεβρουάριο, οι εξέδρες πετρελαίου αυξήθηκαν για έκτο συνεχή μήνα, κατά 10, την μικρότερη μηνιαία άνοδο τους από τον Σεπτέμβριο καθώς η ανάπτυξή τους επιβραδύνθηκε από την άνοδο κατά 28 τον Ιανουάριο και κατά 26 τον Δεκέμβριο.
Αφού έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα τον Απρίλιο του 2020 λόγω της κατάρρευσης της ζήτησης που προκάλεσε η πανδημία, τα αμερικανικά συμβόλαια αργού σημείωσαν άνοδο άνω των 63 δολαρίων το βαρέλι αυτή την εβδομάδα και έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο από το 2019.

Οι περισσότερες εταιρείες ενέργειας δήλωσαν ότι σκοπεύουν να διατηρήσουν σταθερές τις δαπάνες το 2021 στα επίπεδα του 2020, καθώς επικεντρώνονται στην ενίσχυση των ταμειακών ροών και στη μείωση του χρέους παρά στην αύξηση της παραγωγής.

Η αμερικανική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Cowen & Co ανακοίνωσε ότι οι 45 ανεξάρτητες εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής (E&P) σχεδιάζουν να διατηρήσουν τις δαπάνες σταθερές το 2021 σε σύγκριση με το 2020. Αυτό ακολουθεί τις μειώσεις κεφαλαίου κατά περίπου 49% το 2020 και 12% το 2019. «Βλέπουμε ότι η οριζόντια δραστηριότητα θα συνεχίσει να αυξάνεται υψηλότερα τους επόμενους μήνες, αν και θα περιμέναμε ότι ο ρυθμός της αυξανόμενης εξέδρας θα αρχίσει να μειώνεται βραχυπρόθεσμα», ανέφεραν αναλυτές στο Tudor, Pickering, Holt & Co. σε report.

www.worldenergynews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης