Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στις Βρυξέλλες το Reform Plan με αλλαγές στo κεφάλαιο PPAs

Στις Βρυξέλλες το Reform Plan με αλλαγές στo κεφάλαιο PPAs
Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην αγορά για το ζήτημα των PPAs
Mε αλλαγές στο κεφάλαιο των PPAs πήρε τον δρόμο προς τις Βρυξέλλες το reform plan. Θα ακολουθήσει με την ωρίμανση της διαδικασίας η διαβούλευση από την πλευρά της Κομισιόν.
Το ζήτημα των PPAs που ανέπτυξε το "W" από την αρχή της εβδομάδας, όπως παρουσιάζεται έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις από την πλευρά της βιομηχανίας, η οποία εκτιμά ότι με την σημερινή του μορφή δεν θα λύσει το πρόβλημα της παραγωγής για άντληση φθηνήες ενέργειας.
Για τον λόγο αυτό και έχουν αφαιρεθεί κάποιες λεπτομέρειες από την εφαρμοή του σχήματος σύμφωνα με πηγές, οι οποίες θα εξειδικευτούν όταν κοινοποιηθεί και επισήμως το μέτρο στην Επιτροπή.Προς το παρόν γίνεται μια γενική αναφορά.

Το WEN ασχολήθηκε εκτεταμένα με το ζήτημα, ειδικά την Δευτέρα 26/7:

Έντονος προβληματισμός στην αγορά για τις προτάσεις των PPAs στην διαβούλευση
Κρίσιμη η διαβούλευση για την λύση του μέλλοντος και ενώ άλλες χώρες έχουν καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις για να εγκριθεί η κρατική βοήθεια

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην αγορά για το ζήτημα των PPAs, όπως περιλαμβάνεται στην διαβούλευση, που έχει ξεκινήσει, όσον αφορά τους μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές. Και τούτο γιατί δεν αναφέρεται με σαφήνεια ποιό θα είναι το σχήμα επιδοτήσεων, που θα εξασφαλίσουν την ομαλή έναρξη της αγοράς στην διαμόρφωση του επιπέδου τιμών.
Ο καταλληλός μηχανισμός για να εγκριθεί από την Κομισιόν το εργαλείο των κρατικών εγγυήσεων δεν έχει ακόμα σχηματοποιηθεί.

Από την πλευρά της η ΕΒΙΚΕΝ σημειώνει μεταξύ άλλων ότι," έχουμε ήδη εκφράσει επίσημα την αντίθεση μας στον υφιστάμενο περιορισμό που έχει τεθεί στους καθετοποιημένους προμηθευτές, ως μεταβατική διάταξη, στη δυνατότητα σύναψης διμερών συμβολαίων πέραν του 20% επί των πωλήσεων τους".
Η ρύθμιση αυτή αποτελεί σοβαρή στρέβλωση και συνιστά επιλεκτικό μέτρο προς όφελος των υποτιθέμενων πλέον «μικρών» παραγωγών και έχει ως αποτέλεσμα μη ανταγωνιστικές τιμές σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές για τους μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://www.worldenergynews.gr/administrator/index.php?option=com_k2&view=item&cid=526690

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης