Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Εκτός λειτουργίας το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου

Εκτός λειτουργίας  το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου
Βυθίσεις τάσης στο σύστημα ηλεκτροδότησης εξαιτίας ζημιάς από την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη
Εκτός λειτουργίας τέθηκε το μεσημέρι το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου εξαιτίας της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στη Βαρυμπόμπη.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα κοντά στο ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας σημαντικά κυκλώματα 400 kV που τροφοδοτούν την Αττική. Αυτό προκάλεσε διαταραχή τάσης με συνέπεια να επηρεαστεί η τροφοδοσία φορτίων της τάξης των 200 MW.
Τα κυκλώματα επανήλθαν σε λειτουργία αλλά γίνονται συνεχώς τέτοιοι χειρισμοί.
Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και ο ΑΔΜΗΕ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό με την Πολιτική Προστασία για την αντιμετώπιση του. Δεν υπάρχει ζημιά ή βλάβη στις υποδομές του Συστήματος Μεταφοράς.

Η εξέλιξη δυσχεραίνει περαιτέρω την κατάσταση στο σύστημα ηλεκτροδότησης και έχει προκαλέσει προς το παρόν βυθίσεις τάσης που γίνονται αντιληπτές στην Αττική. Οι υπεύθυνοι του ΑΔΜΗΕ βρίσκονται σε άμεση συνεννόηση με την πολιτική προστασία προκειμένου οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα να προστατευθούν από τις φλόγες.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση κοντά στα βασιλικά κτήματα στη Βαρυμπόμπη. Η φωτιά σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική και ήδη κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τέσσερα ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev 200. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος βρίσκεται σημείο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης