Ενέργεια

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού και καυσίμων στις ΗΠΑ

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού και καυσίμων στις ΗΠΑ

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 215.000 βαρέλια την εβδομάδα έως τις 23 Σεπτεμβρίου στα 430,6 εκατομμύρια βαρέλια

 

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου και καυσίμων στις ΗΠΑ σημείωσαν εκπληκτική πτώση την τελευταία εβδομάδα καθώς η ζήτηση καυσίμων αυξήθηκε και τα διυλιστήρια μείωσαν τις εργασίες, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ΕΙΑ.

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 215.000 βαρέλια την εβδομάδα έως τις 23 Σεπτεμβρίου στα 430,6 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για άνοδο κατά 443.000 βαρέλια.

Τα αποθέματα αργού στον κόμβο παράδοσης στο Cushing της Οκλαχόμα (USOICC=ECI) αυξήθηκαν κατά 692.000 βαρέλια την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA.

"Αυτή είναι μια αρκετά ανοδική έκθεση", δήλωσε ο Robert Yawger, διευθυντής ενεργειακών προθεσμιακών συμβάσεων στη Mizuho. "Αυτό είναι μια έκπληξη για το αργό πετρέλαιο. Αυτό είναι 1 εκατομμύριο βαρέλια που βγαίνουν από την πόρτα."

Οι μειώσεις καυσίμων οφείλονται στην απότομη αύξηση του προϊόντος διύλισης που παρέχεται σε όλα τα επίπεδα, με αξιοσημείωτες αυξήσεις στα καύσιμα αεριωθουμένων, το αποσταγμένο μαζούτ και την τελική βενζίνη.

Το προϊόν διύλισης που παρέχεται είναι ο καλύτερος αντιπρόσωπος της αγοράς για τη ζήτηση. Τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, το προϊόν που προσφέρθηκε μειώθηκε κατά 3,1% σε σχέση με την περσινή περίοδο.

Οι ποσότητες αργού διυλιστηρίου μειώθηκαν κατά 604.000 βαρέλια την ημέρα την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA. Τα ποσοστά χρήσης των διυλιστηρίων (USOIRU=ECI) μειώθηκαν κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες την εβδομάδα, αφήνοντας τη συνολική χρήση δυναμικότητας στο 90,6%, το υψηλότερο εποχιακά από το 2014.

Τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 2,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 212,2 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για άνοδο 709.000 βαρελιών.​

Τα αποθέματα αποστάγματος, που περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 2,9 εκατομμύρια βαρέλια.

Οι καθαρές εισαγωγές αργού από τις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με την EIA, καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν την πιο πρόσφατη εβδομάδα στα 4,6 εκατομμύρια bpd.

Το αργό Brent σημείωσε άνοδο 2,2% στα 88,13 δολ. το βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό αυξήθηκε στα 80,82 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 3%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης