Ενέργεια

Τα σχέδια της Excelerate για την εξαγορά του FSRU «Sequoia» από τη Maran Gas

Τα σχέδια της Excelerate για την εξαγορά του FSRU «Sequoia» από τη Maran Gas
H Excelarate, παρέλαβε απευθείας το πλοίο με έτος κατασκευής το 2020 και χωρητικότητας 173,400 cbm, τον Ιούνιο του 2020, από το ναυπηγείο Daewoo της Νότιας Κορέας

Η αμερικανική Excelerate Energy σχεδιάζει να αγοράσει το FSRU «Sequoia» της ελληνικής Maran Gas Maritime, συμφερόντων της Μαρίας Αγγελικούση, σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το lngprime.

H Excelarate, παρέλαβε απευθείας το πλοίο με έτος κατασκευής το 2020 και χωρητικότητας 173,400 cbm, τον Ιούνιο του 2020, από το ναυπηγείο Daewoo της Νότιας Κορέας.

Πριν από αυτό,  η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία χρονοναύλωσης με την ιδιοκτήτρια Maran διάρκειας πέντε ετών και το πλοίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Βραζιλία. Η Excelerate αποκάλυψε σε δήλωσή της τη Δευτέρα (20/3) ότι σκοπεύει να αγοράζει το πλοίο, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό ναύλωση μέχρι τα μέσα του 2025, ασκώντας μια επιλογή αγοράς που έχει με τον ιδιοκτήτη του πλοίου και για να ολοκληρωθεί η αγορά το Απρίλιο του 2023.

«Η αναχρηματοδότηση της υπάρχουσας πιστωτικής μας διευκόλυνσης είναι ένα σημαντικό επόμενο βήμα στα σχέδιά μας για τη βελτίωση της κεφαλαιακής μας δομής και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους δανειστές μας για τη συνεχή υποστήριξή τους και την εμπιστοσύνη τους στην Excelerate», είπε στη δήλωση η Dana Armstrong, CFO της Excelerate.

Πρόσθεσε ότι αυτή η τροποποιημένη πιστωτική διευκόλυνση ενισχύει την οικονομική ευελιξία της εταιρείας και υποστηρίζει τις μελλοντικές πρωτοβουλίες ανάπτυξης και ανάπτυξής της.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που αποκτούμε το FSRU «Sequoia», ένα από τα πιο ικανά πλοία στον κλάδο, σε ελκυστική τιμή πολύ κάτω από τις τρέχουσες αξίες της αγοράς», δήλωσε η Armstrong.Η Excelerate κατέχει επί του παρόντος δέκα FSRU, έναν από τους μεγαλύτερους στόλους τέτοιων πλοίων στον κόσμο, και αυτά τα πλοία βρίσκονται σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης. Η εταιρεία παρήγγειλε επίσης ένα FSRU στη Νότια Κορέα πέρυσι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης