Ενέργεια

Ρωσία: Επαναχάραξε τον «οδικό χάρτη» των εξαγωγών πετρελαίου της που επλήγησαν από το δυτικό εμπάργκο

Ρωσία: Επαναχάραξε τον «οδικό χάρτη» των εξαγωγών πετρελαίου της που επλήγησαν από το δυτικό εμπάργκο
Η Ρωσία λέει ότι άλλαξε όλες τις εξαγωγές πετρελαίου που επλήγησαν από το εμπάργκο της Δύσης, όπως αναφέρει το Reuters

Η Ρωσία έχει ανακατευθύνει  επιτυχώς όλες τις εξαγωγές αργού πετρελαίου της που επηρεάζονται από τις δυτικές κυρώσεις για την Ουκρανία σε «φιλικές» χώρες, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Nikolai Shulginov την Τρίτη 28/3, ενώ εξακολουθεί να σημειώνει πτώση στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου φέτος.
Η Δύση επέβαλε ευρείες κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένου εμπάργκο στις θαλάσσιες εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, αφού η Μόσχα έστειλε τις ένοπλες δυνάμεις της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022."Μπορώ να πω σήμερα ότι καταφέραμε να ανακατευθύνουμε πλήρως ολόκληρο τον όγκο των εξαγωγών που επηρεάστηκαν από το εμπάργκο.

Δεν υπήρξε μείωση στις πωλήσεις", δήλωσε ο Shulginov σε ένα ενεργειακό φόρουμ.
Ο Shulginov επανέλαβε ότι η ρωσική παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου αναμένεται να μειωθεί το 2023, καθώς η Μόσχα δέχεται πιέσεις από τους δυτικούς περιορισμούς και την έλλειψη ευρωπαίων αγοραστών.
Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο Alexander Dyukov, Διευθύνων Σύμβουλος της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Gazprom Neft, δήλωσε ότι το 2023 θα είναι πιο δύσκολο από το 2022 και η πίεση από τις κυρώσεις θα αυξηθεί.

Ινδία: Ο μεγαλύτερος αγοραστής του ρωσικού αργού πετρελαίου 

Ο Shulginov είπε ότι η Ρωσία εργαζόταν για να επαναδρομολογήσει τις εξαγωγές πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου της στην Ασία, την Αφρική, τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή από τις παραδοσιακές αγορές της στην Ευρώπη.
Η Ινδία ήταν ο μεγαλύτερος αγοραστής του ρωσικού αργού πετρελαίου αναφοράς Urals τον Μάρτιο.
Οι παραδόσεις στην Ινδία πρόκειται να αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 50% όλων των θαλάσσιων εξαγωγών των Ουραλίων αυτόν τον μήνα, με την Κίνα στη δεύτερη θέση.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Alexander Novak είπε ότι οι πωλήσεις ρωσικού πετρελαίου στην Ινδία αυξήθηκαν 22 φορές πέρυσι, αλλά δεν διευκρίνισε τον όγκο πωλήσεων.
Ο Novak είπε ότι τα ενεργειακά έσοδα αντιπροσώπευαν το 42% του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού της Ρωσίας το 2022, από 36% το 2021.
Είπε ότι η ενεργειακή βιομηχανία της Ρωσίας είναι βιώσιμη, παρά την πρόκληση των δυτικών κυρώσεων
Είπε ότι η Ρωσία πρέπει να επικεντρωθεί στην ενίσχυση των εξαγωγών ενέργειας προς τις αποκαλούμενες «φιλικές» χώρες και θα συνεχίσει να αναπτύσσει τα ασφαλιστικά εργαλεία που απαιτούνται για τη στήριξη αυτού του εμπορίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης