Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ιταλία: Τέσσερις μνηστήρες διεκδικούν το μερίδιο της Exxon στον τερματικό σταθμό LNG

Ιταλία: Τέσσερις μνηστήρες διεκδικούν το μερίδιο της Exxon στον τερματικό σταθμό LNG

Η Snam έχει το πρώτο δικαίωμα άρνησης σε περίπτωση που ένας εταίρος αποφασίσει να αποχωρήσει

 

Τέσσερις διεθνείς όμιλοι ανταγωνίζονται για να αγοράσουν το πλειοψηφικό μερίδιο της Exxon Mobil σε τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της υπεράκτιας Ιταλίας, δήλωσαν δύο πηγές σύμφωνα με το Reuters.

Η συμφωνία θα μπορούσε να αποτιμήσει ολόκληρο τον τερματικό σταθμό LNG σε περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ, ανέφεραν οι πηγές.

Η Exxon ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι σκέφτεται να πουλήσει το πλειοψηφικό της μερίδιο στο Adriatic LNG, τον κύριο τερματικό σταθμό επαναεριοποίησης της Ιταλίας, ως μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής εκποίησης μη βασικών περιουσιακών στοιχείων. Ο όμιλος των ΗΠΑ λαμβάνει συμβουλές από τη Rothschild σχετικά με τη διαδικασία.

'Εντονο ενδιαφέρον

Η πώληση έχει προσελκύσει ενδιαφέρον από πολλά ταμεία υποδομής και διεθνείς ομίλους, καθώς η Ιταλία αναμένεται να αυξήσει τις εισαγωγές LNG για να αντικαταστήσει εν μέρει το φυσικό αέριο που έπαιρνε μέσω αγωγού από τη Ρωσία.

Η BlackRock, η Igneo Infrastructure Partners, η γερμανική διαχείριση περιουσιακών στοιχείων IKAV και ο όμιλος ενεργειακής υποδομής VTTI, που συνδέεται με τον trader εμπορευμάτων Vitol και το αυστραλιανό ταμείο υποδομής IFM, έχουν επιλεγεί για να αγοράσουν το πλειοψηφικό μερίδιο του τερματικού σταθμού ανέφεραν οι πηγές.

«Ως εταιρική πρακτική, δεν σχολιάζουμε φήμες ή εικασίες της αγοράς», δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος της Exxon, Τοντ Σπίτλερ.

Ο τερματικός σταθμός LNG ανήκει στη θυγατρική ExxonMobil Italiana Gas της Exxon, στη θυγατρική QatarEnergy Qatar Terminal Company Limited (22%) και στην ιταλική εταιρεία εκμετάλλευσης δικτύου φυσικού αερίου Snam (7,3%).

Η Snam, η οποία έχει το πρώτο δικαίωμα άρνησης σε περίπτωση που ένας εταίρος αποφασίσει να εκχωρήσει, θα μπορούσε να αυξήσει το τρέχον μερίδιο της, δήλωσε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλός της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης