Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ρωσία:Μείωση 6% στις φορτώσεις πετρελαίου από τα δυτικά λιμάνια τον Ιούνιο

Ρωσία:Μείωση 6% στις φορτώσεις πετρελαίου από τα δυτικά λιμάνια τον Ιούνιο

Το λιμάνι Novorossiisk της Μαύρης Θάλασσας θα φορτώσει 2,9 εκατομμύρια τόνους Urals, KEBCO και Siberian Light, σε σύγκριση με 2,8 εκατομμύρια τόνους τον Μάιο

Οι φορτώσεις πετρελαίου από τα δυτικά λιμάνια της Ρωσίας τον Ιούνιο θα μειωθούν κατά 6% σε καθημερινή βάση σε σχέση με τον Μάιο, υπονομευόμενες από τις εθελοντικές περικοπές της ρωσικής παραγωγής πετρελαίου και την αύξηση των εγχώριων διυλιστηρίων, ανέφεραν πηγές της αγοράς σύμφωνα με το Reuters.

Η ναυαρχίδα της Ρωσίας Urals και οι φορτώσεις KEBCO του Καζακστάν από τα λιμάνια Primorsk και Ust-Luga της Βαλτικής Θάλασσας τον Ιούνιο ορίστηκαν σε 6,5 εκατομμύρια τόνους, από 7,5 εκατομμύρια τόνους στο χρονοδιάγραμμα του Μαΐου, ανέφεραν οι πηγές.

Το λιμάνι Novorossiisk της Μαύρης Θάλασσας θα φορτώσει 2,9 εκατομμύρια τόνους Urals, KEBCO και Siberian Light, σε σύγκριση με 2,8 εκατομμύρια τόνους τον Μάιο. Ο Ιούνιος είναι μια μέρα μικρότερος από τον Μάιο.

Την περασμένη εβδομάδα ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε ότι η Ρωσία πέτυχε τις προγραμματισμένες μειώσεις της παραγωγής πετρελαίου κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα τον Μάιο.

Η αδρανής ικανότητα διύλισης στα εγχώρια εργοστάσια πετρελαίου της Ρωσίας και στη Λευκορωσία τον Ιούνιο μπορεί να μειωθούν κατά 1,1 εκατ. τόνους περίπου από τον Μάιο, ενώ η υψηλότερη εποχική ζήτηση θα πυροδοτήσει τη χρήση των διυλιστηρίων για να αποτρέψει εγχώριες ελλείψεις καυσίμων και αυξήσεις τιμών, ανέφεραν πηγές της αγοράς και οι εκτιμήσεις του Reuters έδειξαν.

Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να περιορίσει τις εξαγωγές της βενζίνης και θα προτείνει ένα τέτοιο μέτρο εάν χρειαστεί, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Ενέργειας Νικολάι Σουλγκίνοφ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης