Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου στις ΗΠΑ

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου στις ΗΠΑ

 Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου μειώθηκε κατά εννέα σε 711 την εβδομάδα έως τις 26 Μαΐου

 

Μειώθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ κατά 44 αυτόν τον μήνα, τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τριών ετών, αφού οι ενεργειακές εταιρείες μείωσαν αυτή την εβδομάδα τις εξέδρες για τέταρτη συνεχή εβδομάδα, σύμφωνα με την εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes Co την Παρασκευή.

Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης της μελλοντικής παραγωγής, μειώθηκε κατά εννέα σε 711 την εβδομάδα έως τις 26 Μαΐου, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2022.

Οι εξέδρες πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά πέντε στις 570 αυτή την εβδομάδα, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2022, ενώ οι εξέδρες φυσικού αερίου μειώθηκαν κατά τέσσερις σε 137, το χαμηλότερο από τον Μάρτιο του 2022.

Τον Μάιο, ο αριθμός εξέδρων πετρελαίου μειώθηκε κατά 21 εξέδρες, που ήταν η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Ιούνιο του 2020.
Ο αριθμός των εξέδρων φυσικού αερίου μειώθηκε κατά 24 εξέδρες τον Μάιο στη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση του από τον Ιανουάριο του 2016.

Περικοπές

Ο πάροχος δεδομένων Enverus, ο οποίος δημοσιεύει τα δικά του στοιχεία καταμέτρησης γεωτρήσεων, ανακοίνωσε ότι "έκοψαν" 13 εξέδρες την εβδομάδα έως τις 24 Μαΐου, μειώνοντας το συνολικό αριθμό σε 767. Αυτό μείωσε την καταμέτρηση περίπου 42 εξέδρες τον περασμένο μήνα, μειωμένη κατά 7% σε σχέση με το παρελθόν έτος.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά περίπου 10% μέχρι στιγμής φέτος, αφού κέρδισαν περίπου 7% το 2022. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου των ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, έχουν υποχωρήσει περίπου 50% μέχρι στιγμής φέτος, μετά την άνοδο περίπου 20% πέρυσι.

Η τεράστια πτώση στις τιμές του φυσικού αερίου έχει ήδη αναγκάσει ορισμένες εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής όπως η Chesapeake Energy να ανακοινώσουν σχέδια για μείωση της παραγωγής περικόπτοντας ορισμένες εξέδρες - ειδικά στον σχιστόλιθικό Haynesville στο Αρκάνσας, τη Λουιζιάνα και το Τέξας.

"Η άποψή μας είναι ότι οι τρέχουσες τιμές του φυσικού αερίου δίνουν κίνητρα στους παραγωγούς του Haynesville να σταματήσουν τελικά την ανάπτυξη, επομένως βλέπουμε πιθανές περαιτέρω μειώσεις από τον τρέχοντα αριθμό", ανέφεραν σε σημείωμα οι αναλυτές της Goldman Sachs αυτή την εβδομάδα.

Οι περισσότερες από τις μειώσεις εξέδρας αυτή την εβδομάδα ήταν στο Haynesville όπου ο συνολικός αριθμός μειώθηκε κατά τρεις σε 54, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2022.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης