Ενέργεια

Mytilineos: Νέα πλατφόρμα ενεργειακών υπηρεσιών φέρνει η Unison

Mytilineos: Νέα πλατφόρμα ενεργειακών υπηρεσιών φέρνει η Unison

Σε ολοκληρωμένη παροχή ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών στοχεύει η εξαγορά της Unison

 

Μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα παροχής προϊόντων και υπηρεσιών που λειτουργούν συμπληρωματικά στην προμήθεια ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, σε συνδυασμό με εξατομικευμένες λύσεις για οικιακούς καταναλωτές αλλά και για επιχειρήσεις επιδιώκει να δημιουργήσει η MYTILINEOS, με την εξαγορά της UNISON που ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες.


Στόχος της νέας πλατφόρμας που σχεδιάζει η MYTILINEOS είναι να παρέχει ολοκληρωμένες αλλά και εξατομικευμένες λύσεις στα ενεργειακά ζητήματα κάθε καταναλωτή ο οποίος σταδιακά θα δυσκολεύεται να παρακολουθήσει τις εξελίξεις της τεχνολογίας αλλά και της αγοράς ενέργειας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιουργούνται.

Με άλλα λόγια ο καταναλωτής θα χρειάζεται κάποιον να τον φροντίζει και η φροντίδα αυτή θα μπορεί να αρχίζει από την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας ή φυσικού αερίου και να εκτείνεται στην παροχή λύσεων έξυπνων μετρητών, διαχείρισης της κατανάλωσης με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση του κόστους, εκπόνηση μελετών για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, παροχή υπηρεσιών διαχείρισης μιας μικρής ενεργειακής κοινότητας κλπ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το μοντέλο λειτουργίας των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου αλλάζει διεθνώς και είναι πλέον σαφής η στροφή προς την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων για την κάλυψη των αναγκών τους, μέσα από μια ευρεία γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών.

Η MYTILINEOS αντιλαμβανόμενη αυτή την αλλαγή αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να διαμορφώσει το κατάλληλο εταιρικό πλαίσιο προκειμένου να την κάνει πραγματικότητα και στην ελληνική αγορά. Αυτός ήταν και ο λόγος που προχώρησε στην εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της UNISON Facility Services S.A. η οποία θα αποτελεί πλέον θυγατρική της MYTILINEOS και θα υπάγεται στον κλάδο ενέργειας, δηλαδή την «M Energy».


Χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών

Πρέπει να σημειωθεί ότι σήμερα η UNISON είναι η μεγαλύτερη εταιρία στον τομέα διαχείρισης εγκαταστάσεων. Έτσι η εξαγορά της από την MYTILINEOS η οποία στον τομέα της ενέργειας αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιώτη καθετοποιημένο πάροχο ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου στην Ελλάδα με περισσότερους από 300.000 πελάτες δημιουργεί σημαντικές συνέργειες και ευκαιρίες για την προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών και προς τις δυο κατευθύνσεις, δηλαδή το πελατολόγιο της M ENERGY από τη μια και της UNISON από την άλλη. Παράλληλα δημιουργούνται συνέργειες και με τις ευρύτερες δραστηριότητες της MYTILINEOS όπως η διαχείριση κτιριακών εγκαταστάσεων (π.χ. κτιριακά ΣΔΙΤ), έργα οδοφωτισμού, συντήρηση εξοπλισμού κλπ.

Άλλωστε η δραστηριότητα της MYTILINEOS εξελίσσεται με την προσθήκη υπηρεσιών όπως ενεργειακή αποδοτικότητα, «έξυπνες» υπηρεσίες εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ επεκτείνεται πλέον σε ψηφιακά προϊόντα, υπηρεσίες διασύνδεσης συσκευών στο διαδίκτυο, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση (Internet of Things - IoT), αλλά και σε υπηρεσίες διαχείρισης, συντήρησης και ενεργειακής αναβάθμισης κτιριακών και άλλων εγκαταστάσεων.

Οι υπηρεσίες αυτές μέσω και της UNISON, θα πάρουν την μορφή μιας νέας πλατφόρμας που θα καλύπτει τον σύνολο των αναγκών των καταναλωτών ενέργειας μικρών αλλά και μεγάλων, νοικοκυριών αλλά και επιχειρήσεων.
Η πλατφόρμα θα προσφέρει ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών, που με επίκεντρο την προμήθεια ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, ενώ παράλληλα θα επεκταθεί σε νέες δραστηριότητες που σχετίζονται με τον τομέα της ενέργειας, καθώς και στην παροχή υπηρεσιών και λύσεων οι οποίες διευρύνουν τη σχέση με τους πελάτες και μεγιστοποιούν τα οφέλη.

Στόχος είναι να ενισχυθεί και να διασφαλιστεί η μακροχρόνια συνεργασία με τους πελάτες, εστιασμένη στη διαρκή δημιουργία προστιθέμενης αξίας. Μέσω αυτής της πλατφόρμας η MYTILINEOS προσβλέπει να εξελιχθεί στον long-term energy solutions & services partner των πελατών της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης