Ενέργεια

Reuters: Το πλάνο της Naftogaz για να αυξήσει την εγχώρια παραγωγή φυσικού αερίου

Reuters: Το πλάνο της Naftogaz για να αυξήσει την εγχώρια παραγωγή φυσικού αερίου
Η Naftogaz είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου της Ουκρανίας, με παραγωγή 12,5 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων (bcm) το 2022

Η ουκρανική κρατική ενεργειακή εταιρεία Naftogaz, η οποία προσπαθεί να καλύψει τις ουκρανικές ανάγκες με εγχώρια παραγωγή, εγκαινιάζει ένα νέο κοίτασμα στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με το Reuters.

Σημειώνεται ότι η Ουκρανία, η οποία δεν εισάγει φυσικό αέριο απευθείας από τη Ρωσία από το 2015, αγοράζει αέριο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και λέει ότι εστιάζει στην εγχώρια παραγωγή.

«Στόχος μας είναι να παράγουμε τουλάχιστον 1 εκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την ημέρα σε αυτό το κοίτασμα», ανέφερε η εταιρεία. Πρόσθεσε ότι σχεδιάζονται άλλα πέντε νέα πηγάδια σε αυτό το κοίτασμα «για να ξεκλειδώσει πλήρως το δυναμικό παραγωγής φυσικού αερίου που έχει προσδιοριστεί».

Τέλος, σημειώνεται ότι η Naftogaz είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου της Ουκρανίας, με παραγωγή 12,5 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων (bcm) το 2022.

Είπε ότι η Ουκρανία σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή φυσικού αερίου κατά περισσότερο από 5% το 2023 σε 19 bcm παρά τη ρωσική εισβολή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης