Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Φρ. Παρασύρης (ΠΑΣΟΚ): Να σταματήσουν οι διαδικασίες αλλαγής καθεστώτος στα ΕΛΠΕ

Φρ. Παρασύρης (ΠΑΣΟΚ): Να σταματήσουν οι διαδικασίες αλλαγής καθεστώτος στα ΕΛΠΕ

 Πλήττουν το δημόσιο συμφέρον υποστηρίζει ο Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

 

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση, χρησιμοποιεί το ΤΑΙΠΕΔ, ως τον απόλυτο μηχανισμό, μεταφοράς της δημόσιας περιουσίας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Φραγκίσκος Παρασύρης Βουλευτής Ηρακλείου και Υπευθύνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Ενέργειας και του Τομέα Ενέργειας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής .

"Ύστερα από την κατάργηση της συμφωνίας των Μετόχων του 2003 για τα Ελληνικά Πετρέλαια, η οποία διασφάλιζε τα συμφέροντα του Δημοσίου και παρέδιδε το management του Ομίλου στον ιδιώτη, χωρίς κανένα αντάλλαγμα, προχωρούν τώρα στην πώληση, περαιτέρω, ποσοστού μετοχών του ελληνικού δημοσίου, μέσω του χρηματιστηρίου, καταργώντας στην πράξη το δημόσιο έλεγχο και χαρακτήρα των ΕΛΠΕ. Ενός ομίλου με σημαντικό οικονομικό αποτύπωμα στο ΑΕΠ της χώρας, που συμβάλλει θετικά με την κερδοφορία του, στην εθνική οικονομία και αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

Νομοθετούν, επίσης, το ακαταδίωκτο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, εξασφαλίζοντας την ασυλία τους για οποιαδήποτε πράξη μπορεί να προσβάλει τα συμφέροντα των πολιτών.
Οι μεθοδεύσεις και οι διαδικασίες αλλαγής του καθεστώτος για τα ΕΛΠΕ, πρέπει να σταματήσουν, καθώς πλήττουν το δημόσιο συμφέρον".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης