Ενέργεια

Σκυλακάκης: Έρχονται αλλαγές στο νυχτερινό τιμολόγιο - Η προσοχή του υπουργείου στις ΑΠΕ

Σκυλακάκης: Έρχονται αλλαγές στο νυχτερινό τιμολόγιο - Η προσοχή του υπουργείου στις ΑΠΕ
Στόχος του υπουργείου είναι να φέρει πολύ ταχύτερα το δυναμικό τιμολόγιο και να εξακριβώσει ποιες ακριβώς είναι οι ώρες που πρέπει να προσφέρονται φθηνές τιμές
Ο υπουργός Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή στον ΣΚΑΙ, δήλωσε πως το αρμόδιο υπουργείο επεξεργάζεται αυτή την περίοδο τη ρύθμιση για αλλαγή των ωρών που αφορούν το νυκτερινό τιμολόγιο, προκειμένου να αυξηθεί η ζήτηση κατά τις μεσημεριανές ώρες και να μην πηγαίνει χαμένη η παραγωγή των ΑΠΕ.

Πιο αναλυτικά, ο υπουργός σχολίασε πως οι ΑΠΕ επιτρέπουν στη χώρα να έχει υπεραρκετή φθηνή ενέργεια, αλλά ταυτόχρονα εμφανίζουν και κάποια προβλήματα, που έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι αν κάποια στιγμή πέφτει η ζήτηση, όπως την άνοιξη, με ταυτόχρονη μεγάλη προσφορά, τότε υπάρχει κίνδυνος και χρειάζονται περικοπές ή αποθήκευση.

«Δουλεύουμε πολύ στην αποθήκευση, αλλά χρειάζεται και η απόκριση της ζήτησης, δηλαδή να την μεταφέρουμε εκεί που οι τιμές είναι φθηνές», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός.

Το σημαντικότερο εργαλείο, υπογράμμισε ο κ. Σκυλακάκης, θα είναι το δυναμικό τιμολόγιο που επιτρέπει τιμολόγηση ανά ώρα μαζί με τον έξυπνο μετρητή.

«Μέχρι τότε μας προβληματίζει τι θα κάνουμε με τη δυνατότητα που έχουμε για τα 1,5 εκατ. νοικοκυριά με νυκτερινό τιμολόγιο, το οποίο πλέον δεν είναι επίκαιρο λόγω ζήτησης», ανέφερε ο υπουργός.

Στόχος του υπουργείου είναι να φέρει πολύ ταχύτερα το δυναμικό τιμολόγιο και να εξακριβώσει ποιες ακριβώς είναι οι ώρες που πρέπει να προσφέρονται φθηνές τιμές μέσω του νυκτερινού τιμολογίου.

«Πρέπει να το βάλουμε να έρχεται με ακρίβεια κοντά στη ζήτηση γιατί υπάρχουν περίοδοι όπως το καλοκαίρι που έχεις υψηλότερη ζήτηση και τουρισμό το μεσημέρι, άρα θέλει προσοχή», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι χρειάζονται και εξαγωγές, κάτι που απαιτεί μεταρρυθμίσεις στην αγορά «τις οποίες συζητάμε».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης