Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γ.Σ. Motor Oil: Ισχυρότερα αποτελέσματα στο εξάμηνο του 2024

Γ.Σ. Motor Oil: Ισχυρότερα αποτελέσματα στο εξάμηνο του 2024
Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε επίσης τη διανομή περίπου 8 εκατ. σε μέλη του ΔΣ και ανώτατα στελέχη του ομίλου όπως και 12 εκατ. ευρώ στο προσωπικό
Πολύ πιο ισχυρά σε σχέση με το 2023 αναμένεται να είναι τα οικονομικά αποτελέσματα της Motor Oil και το δεύτερο τρίμηνο του 2024 όπως προέβλεψε ο επικεφαλής της εταιρείας Πέτρος Τζαννετάκης μιλώντας σήμερα στη Γενική Συνέλευση των μετόχων.

«Είναι μεγάλη ευθύνη και στοίχημα για τη Motor Oil να συνεχίσει με συνέπεια την μετεξέλιξη που πραγματοποιεί τα τελευταία 6 χρόνια διευρύνοντας τις δραστηριότητές της στο σύνολο των ενεργειακών δραστηριοτήτων» ανέφερε ο κ. Τζαννετάκης, ο οποίος έκανε μια ανασκόπηση των μεγάλων κινήσεων της Motor Oil το 2023 υπογραμμίζοντας τη συνεργασία με τη ΔΕΗ στην κοινοπραξία Hellenic Ηydrogen στην οποία έχουν ήδη επενδυθεί 6,7 εκατ. ευρώ και καταλήγοντας στην εξαγορά του 25% του ΑΝΕΜΟΥ έναντι 123 εκατ. ευρώ που οδήγησε στο να κατέχει η  MOH το σύνολο της εταιρείας και να διαθέτει συνολικά 839 MW ΑΠΕ σε λειτουργία, εκ των οποίων το 93% είναι αιολικά.

«H ενέργεια έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Είναι μια ποιότητα συνδεδεμένη με την ίδια τη ζωή, την ανάπτυξη, και τη δημιουργία. Μετά από μισό αιώνα ιστορίας, εξέλιξης και πρωτοπορίας, η Motor Oil καλείται να πρωταγωνιστήσει και πάλι στις εξελίξεις στον ευρύτερο κλάδο της ενέργειας. Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη ευθύνη και ένα τεράστιο στοίχημα: να παραμείνουμε δυνατοί και αταλάντευτοι σε ένα περιβάλλον ανατροπών και διεθνών κλυδωνισμών και να υλοποιήσουμε τη στρατηγική μας με τις απαραίτητες, ιδιαίτερα σημαντικές, επενδύσεις σε νέες μορφές ενέργειας. Αρχίσαμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε αυτή τη διαδρομή πριν από περίπου 6 χρόνια, πιστεύουμε με συνέπεια και επιτυχία. Αυτή η μετεξέλιξη, η ενεργειακή μετάβαση δηλαδή, είναι κάτι το οποίο έχουμε ήδη προβάλει ως όμιλος ότι πρέπει να γίνει, μέσα σε ένα πλαίσιο ασφάλειας αλλά και ισορροπίας. Μόνο έτσι θα μπορούμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του μέλλοντος και να συνεχίσουμε ως όμιλος να είμαστε παρόντες και πρωτοπόροι στις ενεργειακές εξελίξεις της χώρας μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής στην οποία δραστηριοποιούμαστε», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Τζαννετάκης.

Το 2023 τα καθαρά κέρδη της Motor Oil ανήλθαν σε 787 εκατ. ευρώ και θα διαθέσει μέρισμα 1,8 ευρώ ανά μετοχή, η αποκοπή του οποίου θα γίνει την Τετάρτη 26 Ιουνίου και η πληρωμή του στις 3 Ιουλίου.

1_62.png

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε επίσης τη διανομή περίπου 8 εκατ. σε μέλη του ΔΣ και ανώτατα στελέχη του ομίλου όπως και 12 εκατ. ευρώ στο προσωπικό.

Παρών στη Γ.Σ. έδωσε ο πρόεδρος του ομίλου Γιάννης Βαρδινογιάννης ο οποίος αναφερόμενος στις προοπτικές συνεργασίας με τη ΔΕΗ στον τομέα του υδρογόνου σημείωσε ότι είναι μια νέα αγορά.

«Οφείλουμε να είμαστε μέσα στις εξελίξεις και είμαστε συνοδοιπόροι με τη ΔΕΗ σε έναν δύσκολο δρόμο που θα δούμε πως θα εξελιχθεί», τόνισε ο κ. Βαρδινογιάννης.

3_65.png2_67.png

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης