AD
Ενέργεια & Αγορές

GREGY Interconnector: Προκηρύσσονται οι διαγωνισμοί για τις μελέτες χερσαίων έργων και έρευνας βυθού

GREGY Interconnector: Προκηρύσσονται οι διαγωνισμοί για τις μελέτες χερσαίων έργων και έρευνας βυθού

Η ELICA προχωρά στις επόμενες τεχνικές διαδικασίες για τη μεγάλη ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας–Αιγύπτου ισχύος 3.000 MW, με χρηματοδότηση από τον μηχανισμό Connecting Europe Facility της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προκήρυξη διαγωνισμών για τις μελέτες χερσαίων έργων και έρευνας βυθού

Το GREGY είναι μία ενεργειακή υποδομή που μετασχηματίζει την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, παρέχοντας σημαντικά ενεργειακά, κοινωνικοοικονομικά, περιβαλλοντικά και γεωπολιτικά οφέλη για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Την έναρξη δύο διαγωνιστικών διαδικασιών για την εκπόνηση κρίσιμων τεχνικών μελετών του έργου GREGY Interconnector ανακοίνωσε η ΕΛΙΚΑ Μεσογειακές Διασυνδέσεις Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία (ELICA).

Οι διαγωνισμοί αφορούν τη Μελέτη Χερσαίων Έργων Πολιτικού Μηχανικού και τη Μελέτη Έρευνας Βυθού (Marine Reconnaissance Survey), αποτελώντας σημαντικά βήματα για την προώθηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας–Αιγύπτου, η οποία προβλέπει μεταφορική ικανότητα 3.000 MW μέσω τεχνολογίας Υψηλής Τάσης Συνεχούς Ρεύματος ±525 kV.

 

Το κάλεσμα στους ενδιαφέροντες

Η εταιρεία ELICA ανακοινώνει τη δημοσίευση της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, με την οποία εκκινεί η διαγωνιστική διαδικασία για την εκπόνηση της:

  • Μελέτης Χερσαίων Έργων Πολιτικού Μηχανικού (Διαγωνισμός Νο. 05/TCW)
  • Μελέτης Έρευνας Βυθού (Διαγωνισμός Νο. 04/MRS),

και καλεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την εκπόνηση της ανωτέρω Μελέτης.

Η εταιρεία ELICA, μέλος του Ομίλου Κοπελούζου, αποτελεί το φορέα υλοποίησης/ιδιοκτήτη του έργου GREGY Interconnector, το οποίο αφορά τη διασύνδεση των ηλεκτρικών συστημάτων της Αιγύπτου και της Ελλάδας, με μεταφορική ικανότητα 3.000 MW, Υψηλής Τάσης Συνεχούς Ρεύματος ±525 kV. Αποτελείται από δύο (2) δίπολα με ηλεκτρόδια για κάθε δίπολο που θα εγκατασταθούν σε κάθε άκρο της διασύνδεσης.

Το έργο περιλαμβάνεται στο 2ο κατάλογο PCI/PMI της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η εταιρεία ELICA έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του μηχανισμού «Connecting Europe Facility (CEF)».

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να υποβάλλουν την Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή τους στη Διαγωνιστική Διαδικασία παρακαλούνται να στείλουν email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@gregy-interconnector.gr υπόψιν του κ. Ιωάννη Καρύδα.

Και οι δύο παρούσες Προσκλήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων όλων των σχετικών πληροφοριών, έχουν δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι επίσης διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του έργου GREGY (https://www.gregy-interconnector.gr/pressreleases.html).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης