Επικαιρότητα

Κοινωνικό Τιμολόγιο: Πώς να κάνετε αίτηση με κωδικούς TaxisNet

Κοινωνικό Τιμολόγιο: Πώς να κάνετε αίτηση με κωδικούς TaxisNet
Αξίζει να αναφερθεί, ότι οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση οποιαδήποτε στιγμή μέσα στο έτος, αφού πρώτα ακυρώσουν την ήδη υπάρχουσα υποβληθείσα αίτηση.

Nέα αίτηση για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο θα πρέπει να υποβάλλουν στην ΗΔΙΚΑ, οι παλαιοί δικαιούχοι προκειμένου να λάβουν εκ νέου την επιδότηση.
Όλοι οι καταναλωτές πρέπει να κάνουν αίτηση και να ακολούθησουν μία συγκεκριμένη διαδικασία για να ενταχθούν στο ΚΟΤ, αφού «κλικάρουν» το idika.gr. Συγκεκριμένα οι δικαιούχοι του ΚΟΤ καλούνται να υποβάλλουν την αίτηση ένταξης στον ιστότοπο της ΗΔΙΚΑ, με τη χρήση κωδικών Taxisnet για κάθε έτος.

Η διαδικασία ένταξης στο Κοινωνικό Τιμολόγιο ΚΟΤ

Πώς ελέγχονται οι αιτήσεις ΚΟΤ

Οι αιτήσεις του ΚΟΤ και του Μητρώου Ευάλωτων Πελατών ελέγχονται βάσει της φορολογικής δήλωσης 2021, όσον αφορά τα εισοδήματα και τη σύνθεση του νοικοκυριού και της τελευταίας εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ (2021), όσον αφορά την ακίνητη περιουσία.

Οι πολίτες που υπέβαλαν αίτηση από 31/8/2022 και πριν την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ 2022 και που έχουν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους μέσα στο 2021 (εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ 2022), μπορούν αν επιθυμούν να υποβάλουν εκ νέου αίτηση η οποία θα ελεγχθεί, όσον αφορά την ακίνητη περιουσία, βάσει της τελευταίας εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ (2022).
Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν εντός του έτους (αφού πρώτα ακυρώσουν ήδη υπάρχουσα υποβληθείσα αίτηση).
Με την παρέλευση διμήνου από τη λήξη της διορίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων (από 31 Αυγούστου 2022 έως και 31 Οκτωβρίου 2022), όσοι από τους εν ενεργεία δικαιούχους δεν έχουν υποβάλλει νέα αίτηση, θα απενταχθούν αυτόματα από το ΚΟΤ.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης