Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να πετύχουμε την επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να πετύχουμε την επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως ισχυρές

Tην βεβαιότητα ότι η Ελλάδα μπορεί να πετύχει την επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023, εφόσον από τις εκλογές προκύψει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες.

«Είναι δεδομένο ότι βρισκόμαστε σε περιβάλλον αυξησης επιτοκίων. Στην Ελλάδα τα επιτόκια δεν καθορίζονται από την ΤτΕ, αλλά από την ΕΚΤ. Η ΕΚΤ αυξάνει τα επιτόκια σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει τον πληθωρισμό. Αυτή τη στιγμή εφόσον η χώρα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα, θα μπορεί να αποκλιμακώσει το κόστος δανεισμού. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να πετύχουμε την επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023» είπε ο πρωθυπουργός.  

«Ισχυρές οι ελληνικές τράπεζες»

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως ισχυρές: «το τραπεζικό σύστημα στην Ευρώπη είναι σταθερό, η ΕΚΤ έχει κάνει μία πολύ σοβαρή δουλειά για να διασφαλίσει την σταθερότητα του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, και πρέπει να σας διαβεβαιώσω για μία ακόμα φορά ότι και οι ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως σταθερές, είναι ισχυρές και δεν αισθάνομαι ότι απειλούνται καθοιονδήποτε τρόπο από αυτή την νευρικότητα που υπάρχει σήμερα στις αγορές».

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης