Επικαιρότητα

Στα 15,9 δισ. οι προσφορές για το νέο 5ετές ομόλογο - Στο 3,9% το επιτόκιο για 2,5 δισ. ευρώ

Στα 15,9 δισ. οι προσφορές για το νέο 5ετές ομόλογο - Στο 3,9% το επιτόκιο για 2,5 δισ. ευρώ
Ισχυρό ενδιαφέρον για το νέο 5ετές ομόλογο που εξέδωσε το Ελληνικό Δημόσιο
Στο 3,9% (MS + 90 μ.β.) διαμορφώθηκε το επιτόκιο για το νέο 5ετές ομόλογο που εξέδωσε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 15,9 δισ.
Ο συντελεστής κάλυψης έφτασε το 6,3 για τα 2,5 δισ. ευρώ που ζητούσε το ελληνικό Δημόσιο για τον τίτλο λήξης 15 Ιουνίου 2028.
1_113.JPG

Η υποχώρηση των αποδόσεων στα ελληνικά ομόλογα δημιούργησε «παράθυρο» για την έκδοση νέου 5ετούς από το ελληνικό Δημόσιο, με στόχο την άντληση ποσού έως 2,5 δισ. ευρώ από τις αγορές.
Το βιβλίο των προσφορών άνοιξε σήμερα 29 Μαρτίου 2023 στις 10:30, καθώς η εντολή από τον ΟΔΔΗΧ προς τους έξι οίκους (BNP Paribas, Citi, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura, Τράπεζα Πειραιώς) που ανέλαβαν να τρέξουν την έκδοση έχει δοθεί από χθες.
Πάντως, η νέα εκδοτική προσπάθεια είναι εντελώς ανεξάρτητη και δεν συνδέεται με τη χθεσινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού για εκλογές στις 21 Μαΐου, τόνιζε, χθες, κυβερνητική πηγή, καθώς ο ΟΔΔΗΧ έψαχνε εδώ και καιρό την ευκαιρία για νέο δανεισμό, προκειμένου να κρατηθεί ανοιχτός ο δίαυλος επικοινωνίας με τους διεθνείς επενδυτές.



Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης