Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Ακυρώνεται το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ – Ποιος ο λόγος

Ακυρώνεται το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ – Ποιος ο λόγος
Η ανακοίνωση έγινε σήμερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα ταξιδέψει τελικά στην Ουάσιγκτον για την καθιερωμένη εορτή της 25ης Μαρτίου στον Λευκό Οίκο.

Η ανακοίνωση έγινε σήμερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικώς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γνωστοποίησε πως επειδή οι ημερομηνίες των προγραμμάτων των δύο ηγετών δεν συνδυάζονται δεν θα καταστεί εφικτή τελικώς η μετάβαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον για συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, επ’ ευκαιρία της εκδήλωσης στο Λευκό Οίκο για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Όπως εξήγησε ο Παύλος Μαρινάκης, «ούτως ή άλλως δεν είθισται να πηγαίνει (σ.σ. ο Έλληνας πρωθυπουργός) σε αυτή την εκδήλωση, ωστόσο, φέτος έγινε μια προσπάθεια. Αλλά επειδή οι ημερομηνίες δεν συνδυάζονται, δεδομένου ότι την επόμενη Παρασκευή, 5 Απριλίου, αρχίζει το συνέδριο της ΝΔ και έχει την εναρκτήρια ομιλία του ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, τελικά δεν κατέστη εφικτό να παραβρεθεί σε αυτή την γιορτή», προσθέτοντας, πάντως, ότι «είναι δεδομένο ότι οι σχέσεις της Ελλάδας και των ΗΠΑ είναι στο καλύτερο επίπεδο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης