Επικαιρότητα

Γεραπετρίτης: Δέσμευση Ελλάδας - Αιγύπτου να εργαστούν για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής

Γεραπετρίτης: Δέσμευση Ελλάδας - Αιγύπτου να εργαστούν για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής

Η πρόθεση της Αιγύπτου και της Ελλάδας είναι να προχωρήσουμε με βάση τη μακραίωνη παράδοση και το ήδη διαμορφωμένο στάτους της Μονής, δήλωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ

 

Ελλάδα και Αίγυπτος δεσμεύθηκαν να εργαστούν προς την κατεύθυνση της κατοχύρωσης δικαιωμάτων της Μονής καθώς επίσης και της νομικής της μορφής και προσωπικότητας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά την επίσκεψή του στο Κάιρο .

«Συμφωνήσαμε το αμέσως επόμενο διάστημα να εργαστούμε προς την κατεύθυνση της κατοχύρωσης δικαιωμάτων της Μονής καθώς επίσης και της νομικής της μορφής και προσωπικότητας» δήλωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

«Η πρόθεση της Αιγύπτου και της Ελλάδας είναι να προχωρήσουμε με βάση τη μακραίωνη παράδοση και το ήδη διαμορφωμένο στάτους μίας εμβληματικής Μονής για τον ελληνορθόδοξο λατρευτικό χαρακτήρα», υπογραμμίζει.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης