Διεθνή

Τουρκία και Ισραήλ ξεκίνησαν τις συζητήσεις για το έργο του αγωγού φυσικού αερίου

Τουρκία και Ισραήλ ξεκίνησαν τις συζητήσεις για το έργο του αγωγού φυσικού αερίου
Τούρκοι και Ισραηλινοί αξιωματούχοι συζήτησαν τις δυνατότητες και τις τεχνικές λεπτομέρειες του έργου
Αξιωματούχοι των τομέων των υποδομών και της ενέργειας της Τουρκίας και του Ισραήλ πραγματοποίησε την πρώτη τους συνάντηση σε επίπεδο εργασίας στην Κωνσταντινούπολη, για να συζητήσουν το προτεινόμενο σχέδιο κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ των δύο χωρών, όπως έκανε γνωστό σήμερα Τρίτη (15/11) ο Ισραηλινός υπουργός Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων Yuval Steinitz.
Όπως είπε σε εφημερίδα του Ισραήλ, επαγγελματικές ομάδες από το Ισραήλ και την Τουρκία άρχισαν συζητήσεις για τις τεχνικές λεπτομέρειες, για την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου από το Ισραήλ προς την Τουρκία την περασμένη εβδομάδα.
Τουρκικές και Ισραηλινές εταιρείες συζητούν την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου, που συνδέει Ισραήλ και Τουρκία, προκειμένου να μεταφέρει ποσότητες φυσικού αερίου προς την Ευρώπη από το «Λεβιάθαν» στην ΑΟΖ του Ισραήλ στη Μεσόγειο.
Το κοίτασμα περιέχει κατ' εκτίμηση 620 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.
Ο υπουργός Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων του Ισραήλ πραγματοποίησε τον περασμένο Οκτώβριο επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη στο περιθώριο του 23ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ενέργειας, σηματοδοτώντας την πρώτη επίσημη συνάντηση σε υπουργικό επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών κατά τα τελευταία 6 χρόνια.
Ο Steinitz είχε διμερή συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Berat Albayrak και ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους να ξεκινήσουν συνομιλίες κατά τους επόμενους μήνες για να συζητήσουν το σχέδιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης