Αναλύσεις

Greylock Capital: Προειδοποιητικό mail για άμεση έκδοση ελληνικού ομολόγου

Greylock Capital: Προειδοποιητικό mail για άμεση έκδοση ελληνικού ομολόγου
Πηγές του bankingnews αναφέρουν ότι το ελληνικό δημόσιο στις 20 ή 24 Ιουλίου θα βγει στις αγορές με έκδοση 5ετούς ομολόγου με στόχο 3 δισ. και με επιτόκιο 4,5% με 4,4% και με υπερκάλυψη του ζητούμενου ποσού 3 φορές ή 9 δισ. ευρώ.
Η Greylock Capital κυκλοφορεί email στο οποίο ενημερώνει για άμεση έκδοση ελληνικού ομολόγου, χρησιμοποιεί μάλιστα τον όρο imminent σύμφωνα με το Bloomberg.
Greylock Capital και UBS συμφωνούν ότι η έξοδος της Ελλάδος στις αγορές βρίσκεται προ των πυλών με στόχο να αντλήσει 2 έως 4 δισεκ. με επιτόκιο 4,5%.
Μάλιστα το Greylock Capital έστειλε σημείωμα ενημέρωσης στους πελάτες του τονίζοντας ότι "η Ελλάδα θα βγει στις αγορές για να δανειστεί με 5ετές ομόλογο"
Η έξοδος της Ελλάδος στις αγορές θα σηματοδοτήσει το τέλος της ελληνικής κρίσης χρέους αναφέρει η εφημερίδα Observador
Η Ελλάδα είναι έτοιμη να εκδώσει μακροπρόθεσμο χρέος, σύμφωνα με πολλές πηγές της αγοράς που μίλησαν τις τελευταίες ημέρες.
Εφόσον επιβεβαιωθεί το σχέδιο αυτό, θα είναι η πρώτη έξοδος στην αγορά από το καλοκαίρι του 2014, όταν, υπό την ηγεσία του Συντηρητικού Αντώνη Σαμαρά, η χώρα είχε μια «άκυρη εκκίνηση» για να επιστρέψει στις αγορές - πριν αναλάβει την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αρχικά προκάλεσε πλήθος εντάσεων με τους δανειστές όπου έτεινε να οδηγήσει το Καλοκαίρι του 2015 την Ελλάδα εκτός ευρώ.
«Φαίνεται να είναι επικείμενη η έξοδος της Ελλάδος στις αγορές και θα είναι ένα θετικό μήνυμα ότι η κρίση έχει τελειώσει», δήλωσε ο Diego Ferro, που συνδέεται με την Διοίκηση του Greylock Capital, σύμφωνα με το Bloomberg.
Επίσης αναλυτής της UBS, τονίζει ότι είναι πιθαντερη η έκδοση 5ετούς ομολόγου με ένα ποσό μεταξύ δύο και τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ.
Πηγές του bankingnews αναφέρουν ότι το ελληνικό δημόσιο στις 20 ή 24 Ιουλίου θα βγει στις αγορές με έκδοση 5ετούς ομολόγου με στόχο 3 δισεκ. και με επιτόκιο 4,5% με 4,4% και με υπερκάλυψη του ζητούμενου ποσού 3 φορές ή 9 δισεκ. ευρώ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης