Τελευταία Νέα
Αμερική

Bloomberg: Ο Obama σπεύδει να περάσει τους νόμους για το Κλίμα πριν αναλάβει ο Trump

Bloomberg: Ο Obama σπεύδει να περάσει τους νόμους για το Κλίμα πριν αναλάβει ο Trump
Από την 8η Νοεμβρίου οπότε εκλέχθηκε ο Donald Trump, ο οποίος έχει δεσμευτεί να ακυρώσει τους «ριζοσπαστικούς κανονισμούς»
Σε αγώνα ταχύτητας έχουν επιδοθεί οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες σε όλη την Ουάσιγκτον, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές σπεύδουν να οριστικοποιήσουν τους νόμους και ιδιαιτέρως για την Κλιματική Αλλαγή, πριν αποχωρήσει ο Πρόεδρος Obama από τον Λευκό Οίκο, όπως αναφέρει το Bloomberg.
Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα της επικεφαλής του Οργανισμού Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ Gina McCarthy προς το προσωπικό της υπηρεσίας το οποίο επικαλείται το πρακτορείο, στο οποίο αναφέρει «τρέχουμε –δεν περπατάμε- στην τελική ευθεία της θητείας του Προέδρου Obama».  
Από την 8η Νοεμβρίου οπότε εκλέχθηκε ο Donald Trump, ο οποίος έχει δεσμευτεί να ακυρώσει τους «ριζοσπαστικούς κανονισμούς», ο Λευκός Οίκος έχει ολοκληρώσει 9 σημαντικά οικονομικά νομοσχέδια, σε σύγκριση με μόλις 8 κατά τη διάρκεια όλου του Σεπτεμβρίου.
Όπως επισημαίνει το Bloomberg, αυτό γίνεται, γιατί σύμφωνα με την νομοθεσία όποιος νόμος τίθεται σε εφαρμογή τις τελευταίες 60 ημέρες της νομοθετικής συνόδου, μπορεί να ακυρωθεί από την επόμενη κυβέρνηση.
Έτσι, η κυβέρνηση Obama σπεύδει να προλάβει την προθεσμία των 60 ημερών, πριν αναλάβει ο Donald Trump την προεδρία, ώστε να μην μπορεί να κάνει τίποτα.
Ανάμεσα στα νομοσχέδια περιλαμβάνεται αυτό του υπουργείου Εσωτερικών για τον περιορισμό των εκπομπών μεθανίου από τις πετρελαιοπηγές και αυτό με τα μέτρα που αποσκοπούν στο να βοηθήσουν τους υψηλής ειδίκευσης εργαζόμενους μετανάστες να πάρουν την πράσινη κάρτα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης