Ενέργεια

Τέσσερα δισ. δολάρια ρίχνουν στο κοίτασμα «Λεβιάθαν» οι εταιρείες που έχουν τα δικαιώματα

Τέσσερα δισ. δολάρια ρίχνουν στο κοίτασμα «Λεβιάθαν» οι εταιρείες που έχουν τα δικαιώματα
Ήδη η κοινοπραξία εταιρειών που έχει αναλάβει την εκμετάλλευση του κοιτάσματος, έχει υπογράψει συμβόλαιο παράδοσης φυσικού αερίου ύψους 10 δισ. δολαρίων με την Natural Electric Power Co. της Ιορδανίας.
Οι εταιρείες που έχουν τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του μεγαλύτερου κοιτάσματος φυσικού αερίου του Ισραήλ, είναι κοντά στην εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 4 δισ. δολαρίων που απαιτούνται για την ανάπτυξη του κοιτάσματος.
Αυτό αποκάλυψε ο Yossi Abu, διευθύνων σύμβουλος ενός εκ των εταίρων, της Delek Drilling LP, σε ένα συνέδριο στο Τελ Αβίβ σήμερα Δευτέρα (21/11).
Μετά την ολοκλήρωση πριν από λίγους μήνες θεμάτων ανταγωνισμού, οι εταιρείες που έχουν τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του «Λεβιάθαν» βρίσκονται ήδη σε συνομιλίες με μεγάλες τράπεζες για χρηματοδότηση.
Ήδη η Ισραηλινή Ratio Oil Exploration 1992 LP, η οποία κατέχει το 15% των δικαιωμάτων του κοιτάσματος, εξασφάλισε μέσω της έκδοσης ομολόγων το ποσό των 152 εκατομμυρίων δολαρίων, από τα συνολικά 600 εκατομμύρια που της αναλογούν.
Ο Yossi Abu δήλωσε ακόμη, ότι οι εταίροι στο κοίτασμα «Λεβιάθαν» θα αποφασίσουν σχετικά με την στρατηγική που θα ακολουθήσουν για την ανάπτυξη των κεφαλαίων τον Δεκέμβριο.
Σημειώνεται, ότι ήδη η κοινοπραξία εταιρειών που έχει αναλάβει την εκμετάλλευση του κοιτάσματος, έχει υπογράψει συμβόλαιο παράδοσης φυσικού αερίου ύψους 10 δισ. δολαρίων με την Natural Electric Power Co. της Ιορδανίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης