Ενέργεια

Edison: Παρά το δύσκολο περιβάλλον η Mytilineos μεγαλώνει και επεκτείνεται

Edison: Παρά το δύσκολο περιβάλλον η Mytilineos μεγαλώνει και επεκτείνεται
Όπως τονίζει το report, βασικός μοχλός ανάπτυξης της MYTIL τα επόμενα χρόνια θα είναι η στρατηγική συμφωνία συνεργασίας με τον όμιλο ΔΕΗ
Στις 25 Απριλίου, η Mytilineos ανακοίνωσε, στο πλαίσιο της στρατηγικής της αναθεώρησης, ότι εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE) εντός των επόμενων 12-18 μηνών.

Σύμφωνα με το τελευταίο report της Edison, όπου αναφέρεται τόσο στα οικονομικά αποτελέσματα α’ τριμήνου, όσο και στο ενδεχόμενο εισαγωγής των μετοχών της Mytilineos σε ξένες αγορές, η εισαγωγή στο LSE θα έδινε τεράστια περαιτέρω ανάπτυξη στον όμιλο, σε ευθεία αντιστοίχιση με τις διεθνείς φιλοδοξίες του, παρέχοντας ταυτόχρονα μεγαλύτερη ρευστότητα στους επενδυτές και επιτρέποντάς του να συνεχίσει να επεκτείνει την παγκόσμια παρουσία του.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, το γεγονός ότι η MYTILINEOS επιλέγει μεταξύ άλλων το Λονδίνο (LSE) ως listing venue, αποτελεί ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στη βρετανική αγορά.

5_25.png

Τονίζεται δε, ότι με την κίνηση αυτή αναμένεται να γίνει και ο βασικός πρεσβευτής της Ελλάδος στον πιο σημαντικό δείκτη της Ευρώπης, ρίχνοντας περισσότερο φως στην ελληνική αγορά.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα του α’ τριμήνου, η έκθεση γράφει ότι η MYTILINEOS, παρά το περιβάλλον πτωτικών τιμών ενέργειας και μετάλλων, καταφέρνει να μεγαλώνει και να αυξάνει σημαντικά τη κερδοφορία της.

Αυτό γίνεται ακόμα πιο σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς την πορεία, τόσο την μετοχική όσο και της κερδοφορίας, αντίστοιχων εταιρειών (peers) εντός και εκτός Ελλάδος  

Όπως τονίζει το report, βασικός μοχλός ανάπτυξης της MYTIL τα επόμενα χρόνια θα είναι η στρατηγική συμφωνία συνεργασίας με τον όμιλο ΔΕΗ (εκτιμώμενης αξίας 2 δισ. ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια) για την κατασκευή και πώληση ενός χαρτοφυλακίου ηλιακών συστημάτων ισχύος 2GW, ενώ δεν παραλείπει να αναφέρει μεταξύ άλλων το γεγονός ότι ο όμιλος επενδύσει σημαντικά στην ανάπτυξη έργων ΑΠΕ, τα οποία οδηγούν την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη στον δρόμο της πράσινης μετάβασης.

«Δεν έχουμε ακόμη επικαιροποιήσει τις προβλέψεις μας για να συμπεριλάβουμε τη συμφωνία με τη ΔΕΗ. Η MYTIL καθοδήγησε στην ανακοίνωσή της ότι αναμένει περαιτέρω βελτίωση των επιδόσεων της εταιρείας το 2024 σε σχέση με το 2023, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει σοβαρή επιδείνωση σε διάφορα ανοιχτά γεωπολιτικά ζητήματα», συμπληρώνει η Edison στην έκθεσή της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης