Διεθνή

Ο Fredriksen συρρικνώνει την trading εταιρία Arcadia Petroleum

Ο Fredriksen συρρικνώνει την trading εταιρία Arcadia Petroleum
Ο Νορβηγός κροίσος, που έχει έδρες στο Λονδίνο, το Χιούστον και τη Σιγκαπούρη, σκοπεύει να μειώσει την παρουσία του στην αγορά του αργού πετρελαίου
Δραματική μείωση στις συναλλαγές πετρελαίου και των θέσεων εργασίας σημειώθηκε στην εταιρεία Arcadia Petroleum που ανήκει στον 73χρονο μεγιστάνα John Fredriksen, σύμφωνα με το Bloomberg.
Ο Νορβηγός κροίσος, που έχει έδρες στο Λονδίνο, το Χιούστον και τη Σιγκαπούρη, σκοπεύει να μειώσει την παρουσία του στην αγορά του αργού πετρελαίου, σύμφωνα με μια ιδιωτική πηγή, που δεν θέλει να αποκαλύψει το όνομά της.
Ο John Fredriksen, που κατασκευάζει μια περιουσία σε πετρελαιοφόρα , απέκτησε την Arcadia από τη Mitsui το 2005.
Η εταιρεία διαθέτει μια ιστορική παρουσία στη Βόρεια Θάλασσα και στην εγχώρια αγορά πετρελαίου των ΗΠΑ.
Το 2014, η Arcadia κατέβαλε πρόστιμα ύψους 13 εκατομμυρίων δολαρίων σε ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.
Αφορμή στάθηκε η δήλωση της Commodity Futures, που υπαινίχθηκε ότι η εταιρεία Arcadia δημιούργησε "δεσπόζουσα θέση ελέγχου στο φυσικό πετρέλαιο" με πρόθεση να επηρεάσει τους μελλοντικούς δείκτες των τιμών του αργού πετρελαίου.
Την επόμενη χρονιά, η Arcadia μήνυσε τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλό της και τον επικεφαλής οικονομικών λειτουργών για μια υποτιθέμενη απάτη ύψους 287 εκατ. δολαρίων. 
O πρώην διευθύνων σύμβουλος Peter Bosworth και ο Colin Hurley, ο οποίος ήταν επικεφαλής των οικονομικών, εγκατέλειψαν την εταιρεία το 2013.
Ωστόσο, και οι δύο αμφισβήτησαν προηγουμένως τους προαναφερθέντες ισχυρισμούς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης