Επιχειρήσεις

Exxon Mobil: Εκτοξεύθηκαν κατά +50% στα 3,97 δισ δολ τα κέρδη για το γ΄ 3μηνο του 2017

Exxon Mobil: Εκτοξεύθηκαν κατά +50% στα 3,97 δισ δολ τα κέρδη για το γ΄ 3μηνο του 2017
Tα έσοδα της αμερικανικής ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στα 66,2 δισ. δολ
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν για ακόμα ένα τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Exxon Mobil, όπως ανακοίνωσε σήμερα (27/10) ο πετρελαϊκός κολοσσός, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου και στις ισχυρές επιδόσεις των επιχειρήσεών της.
Ειδικότερα, τα κέρδη της αμερικανικής εταιρείας κατέγραψαν ισχυρή άνοδο της τάξεως του +50% στα 3,97 δισ. δολ. (0,93 δολ. ανά μετοχή) έναντι 2,65 δισ. δολ. (0,63 δολ. ανά μετοχή) το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, τα έσοδα της Exxon ενισχύθηκαν στα στα 66,2 δισ. δολ. έναντι 58,7 δισ. δολ. το τρίτο τρίμηνο του 2016, με τα αποτελέσματα να κρίνονται καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Υπενθυμίζουμε ότι οι αναλυτές ανέμεναν τα κέρδη της αμερικανική εταιρείας να διαμορφωθούν στα 0,86 δολ. ανά μετοχή, και τα έσοδα στα 62,8 δισ. δολ.
«Η αύξηση των κερδών κατά +50% μέσω της σταθερής επιχειρηματικής απόδοσης και των υψηλότερων τιμών στα εμπορεύματα αποτελεί ένα βήμα προς τα εμπρός στο σχέδιό μας για την αύξηση της κερδοφορίας», τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Exxon, Darren Woods μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Επιπλέον, υπογράμμισε πως «για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο δημιουργήσαμε ταμειακές ροές από λειτουργικές δαστηριότητες και πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων που υπερκαλύπτουν τα μερίσματά μας και τις καθαρές επενδύσεις μας στην επιχείρηση».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης