Επιχειρήσεις

Η Samsung αναπτύσσει μπαταρία που θα μπορεί να φορτίσει το κινητό σε μόλις 12 λεπτά!

tags :
Η Samsung αναπτύσσει μπαταρία που θα μπορεί να φορτίσει το κινητό σε μόλις 12 λεπτά!
Η Samsung ανακοίνωσε ότι η έρευνα δίνει «υπόσχεση για την επόμενη γενιά της δευτεροβάθμιας αγοράς μπαταριών», ειδικά σε σχέση με τα ηλεκτρικά οχήματα και τις κινητές συσκευές
Οι ερευνητές στο Advanced Technology Institute της Samsung (SAIT) κατάφεραν να αναπτύξουν  γραφένιο ένα υλικό που θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε τις μπαταρίες.
Σε ανακοίνωσή της την Τρίτη 28/11, η Νοτιοκορεατική Samsung, χαρακτήρισε το γραφένιο ως ένα "μοναδικό υλικό μπαταρίας" το οποίο επιτρέπει κατά 45% αύξηση της χωρητικότητας, καθώς και ταχύτητες φόρτισης που είναι πέντε φορές πιο γρήγορα από τις συνηθισμένες μπαταρίες ιόντων λιθίου.
Σ΄'υμφωνα με το CNBC το 2004 οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, στην Αγγλία, κατάφεραν να απομονώσουν για πρώτη φορά το γραφένιο.
Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο, το γραφένιο είναι το λεπτότερο υλικό στον πλανήτη, 200 φορές ισχυρότερο από το χάλυβα, είναι διαφανές και είναι επίσης το "πιο αγώγιμο υλικό" στον κόσμο.
Η Samsung ανακοίνωσε ότι η έρευνά τους προσφέρει «υπόσχεση για την επόμενη γενιά της δευτεροβάθμιας αγοράς μπαταριών», ειδικά σε σχέση με τα ηλεκτρικά οχήματα και τις κινητές συσκευές.
Πρόσθεσε ότι οι "τυποποιημένες" μπαταρίες λιθίου χρειάστηκαν τουλάχιστον μία ώρα για πλήρη φόρτιση, ενώ θεωρητικά, μια μπαταρία με βάση το υλικό "γκραφένιο " απαιτούσε μόλις 12 λεπτά για πλήρη φόρτιση. Επιπλέον, η μπαταρία είναι σε θέση να διατηρήσει σταθερή θερμοκρασία 60 βαθμών Κελσίου.
"Η έρευνά μας επιτρέπει τη μαζική σύνθεση σύνθετου υλικού γραφενίου σε προσιτή τιμή", δήλωσε ο Son In-hyuk, ο οποίος ηγήθηκε του έργου για λογαριασμό της SAIT.
"Ταυτόχρονα, κατορθώσαμε να βελτιώσουμε σημαντικά τις δυνατότητες των μπαταριών ιόντων λιθίου σε ένα περιβάλλον όπου οι αγορές κινητών συσκευών και ηλεκτρικών οχημάτων αυξάνονται ραγδαία", πρόσθεσε ο In-hyuk.
«Η δέσμευσή μας είναι να διερευνήσουμε και να αναπτύξουμε συνεχώς την τεχνολογία των δευτερευουσών μπαταριών υπό το πρίσμα αυτών των τάσεων».
Το SAIT συνεργάσθηκε με την Samsung SDI και ερευνητές από τη Σχολή Χημικών και Βιολογικών Μηχανικών του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεούλ. Η έρευνά τους δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Communications.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης