Επιχειρήσεις

Tι αποκάλυψε η διοίκηση του Τιτάνα στους θεσμικούς επενδυτές

tags :
Tι αποκάλυψε η διοίκηση του Τιτάνα στους θεσμικούς επενδυτές
Παρουσίαση των προοπτικών της επιχείρησης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών
Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο πώληση εργοστασίου της Τιτάν στις χώρες όπου δραστηριοποιείται  δήλωσε ο κ. Τάκης Κανελλόπουλος, εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της «Τιτάν» κατά τη διάρκεια παρουσίασης των προοπτικών ανάπτυξης της επιχείρησης στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών.
Ο κ. Κανελλόπουλος σημείωσε ότι τα τελευταία 17 χρόνια (2000-2016) ο όμιλος έχει επενδύσει συνολικά 4 δισ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των εργοστασίων του και για εξαγορές ομοειδών επιχειρήσεων, χρησιμοποιώντας μόνο ίδια κεφάλαια, αφού δεν έχει πραγματοποιήσει αυξήσεις κεφαλαίων και έχει προϋπολογίσει επενδύσεις 100-120 εκατ. ευρώ ετησίως για τα επόμενα χρόνια. Μάλιστα, στις ΗΠΑ την τελευταία τριετία έχει επενδύσει περισσότερα από 200 εκατ. δολάρια και σήμερα η παραγωγική δυναμικότητα των εργοστασίων στη χώρα φθάνει το 85% και οι προοπτικές ανάπτυξης είναι αισιόδοξες, αφού από τον ερχόμενο Ιανουάριο αυξάνει τις τιμές πώλησης τσιμέντου και θ’ ακολουθήσει και δεύτερη αύξηση τον προσεχή Απρίλιο.
Πριν από την κρίση στην Ελλάδα, σημείωσε ο κ.Κανελλόπουλος  το 2008, οι κατασκευές αποτελούσαν το 11% του εγχώριου ΑΕΠ και σήμερα είναι κάτω από το 1%, όταν στην Τουρκία ο ίδιος κλάδος αντιστοιχεί στο 18% του τουρκικού ΑΕΠ.Το τρίτο τρίμηνο του 2017, τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου επηρεάστηκαν αρνητικά από τον τυφώνα «Ιρμα» στην Αμερική που κόστισε 8 εκατ. ευρώ στη λειτουργική κερδοφορία, ενώ ακόμη 6 εκατ. ευρώ ήταν το κόστος της εθελουσίας εξόδου που πραγματοποιήθηκε στην Αίγυπτο. Η καθαρή κερδοφορία του τρίτου τριμήνου ήταν της τάξεως των 19,2 εκατ. ευρώ από 112,7 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.
Ο κύκλος εργασιών κατά το εννεάμηνο αυξήθηκε κατά 14%, σε 667,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 42%, σε 138,8 εκατ. ευρώ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης