Διεθνή

Το σχέδιο κατασκευής αποθήκευσης μπαταριών 41MW στο Μπέρμιγχαμ

Το σχέδιο κατασκευής αποθήκευσης μπαταριών 41MW στο Μπέρμιγχαμ
Οι εταιρείες αναμένουν ότι θα συμβάλουν στη μείωση των λογαριασμών ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο
Μια νέα εταιρική σχέση στοχεύει στην κατασκευή μιας από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις αποθήκευσης μπαταριών στον κόσμο στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας General Electric (GE) έχει κερδίσει μια σύμβαση από τον κατασκευαστή αποθήκευσης Arenko για την παροχή ενός συστήματος μπαταριών 41MW ικανό να παρέχει επάρκεια κατά παραγγελία σε περίπου 100.000 κατοικίες του Ηνωμένου Βασιλείου.
Οι εταιρείες αναμένουν ότι θα συμβάλουν στη μείωση των λογαριασμών ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και στην ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης τόσο σε τοπικά όσο και σε εθνικά δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας.
Με το συγκεκριμένο σύστημα θα σημειωθεί αύξηση της της ανανεώσιμης χωρητικότητας και θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που θα θέτουν οι νέες τεχνολογίες όπως τα ηλεκτρικά οχήματα και θα δημιουργήσει ένα πιο ασφαλές ενεργειακό δίκτυο, με το σύστημα αποθήκευσης μπαταριών να τίθεται σε λειτουργεία αργότερα μέσα στο 2018.
Ο Mirko Molinari, Διευθυντής Παγκόσμιας Εμπορικής και Μάρκετινγκ της Αποθήκευσης Ενέργειας της GE Power, δήλωσε: "Η αποθήκευση ενέργειας θα επιτρέψει ένα πιο αποτελεσματικό σύστημα για πιο αξιόπιστη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στους καταναλωτές.
«Η ευελιξία που προσφέρει εξομαλύνει τον κυμαινόμενο χαρακτήρα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, παρέχει γρήγορα αποθέματα όταν χρειάζεται, αποθηκεύει την υπερβολική παραγωγή ενέργειας και πολλά άλλα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης