Διεθνή

H Drummond ανέθεσε στη Goldman την πώληση των δραστηριοτήτων στην Κολομβία

H Drummond ανέθεσε στη Goldman την πώληση των δραστηριοτήτων στην Κολομβία
H Drummond ήταν η μεγαλύτερη επιχείρηση άνθρακα στη χώρα το 2017, με παραγωγή 32,4 εκατομμυρίων τόνων και εξαγωγές 32,3 εκατομμυρίων τόνων
Η Drummond, επιχείρηση παραγωγής  άνθρακα που εδρεύει στην Αλαμπάμα, έχει προσλάβει την Goldman Sachs για να διερευνήσει το ενδιαφέρον των επενδυτών για την πιθανή πώληση τουλάχιστον μέρους των δραστηριοτήτων της στην Κολομβία, σύμφωνα με πηγή του Reuters την Τετάρτη 7/3/2017.
Η Κολομβία, ο πέμπτος μεγαλύτερος εξαγωγέας άνθρακα στον κόσμο, παρήγαγε 89,4 εκατομμύρια τόνους καυσίμων πέρυσι.
H Drummond ήταν η μεγαλύτερη παραγωγός και εξαγωγέας θερμικού άνθρακα στη χώρα το 2017, με παραγωγή 32,4 εκατομμυρίων τόνων και εξαγωγές 32,3 εκατομμυρίων τόνων.
Η πηγή, ωστόσο δεν επιβεβαίωσε το ποσοστό της συμμετοχής που  η εταιρεία θέλει να πουλήσει.
"Διερευνούν για να δουν αν υπάρχει ενδιαφέρον  από τους επενδυτές για τα ενεργειακά στοιχεία του άνθρακα της εταιρείας στην Κολομβία", ανέφερε η πηγή.
Η Drummond πούλησε το 20% του μεριδίου του στη χώρα των Άνδεων για $ 1,5 δισεκατομμύρια το 2011 στην ιαπωνική εταιρεία Itochu.
 Η εταιρεία τότε είχε δηλώσει ότι είχε εξετάζει την πώληση όλου του ποσοστού που κατέχει.
Η Ασία αποτελεί σημαντική αγορά για τον κολομβιανό άνθρακα.
Εκτός από την Drummond, οι μεγαλύτεροι παίκτες στη βιομηχανία άνθρακα της Κολομβίας είναι η Glencore Plc, η Murray Energy Corp’s Colombia Natural Resources και η Cerrejon, η οποία ανήκει από κοινού στις εταιρείες BHP Billiton, Anglo American PLC και Glencore.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης