Τα Νέα του TAP

Υλοποιήθηκε περισσότερο από το 50% του κοινωφελούς προγράμματος του TAP «ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ»

Υλοποιήθηκε περισσότερο από το 50% του κοινωφελούς προγράμματος του TAP «ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ»
Συνολική επένδυση που ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες που πραγματοποιεί ο αγωγός φυσικού ΤΑΡ στις τοπικές κοινότητες της Βόρειας Ελλάδας από τις οποίες διέρχεται
Δέκα ακόμη ασθενοφόρα, καθώς και το τελευταίο από τα συνολικά 15 εκχιονιστικά μηχανήματα που είχαν προγραμματιστεί, προστέθηκαν πρόσφατα στον στόλο των οχημάτων κοινής ωφελείας που έχουν παραδοθεί από τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP AG) σε φορείς και εκπροσώπους των περιοχών από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός, με σκοπό να καλυφθούν ουσιαστικές ανάγκες τους.Η δωρεά του στόλου γίνεται στο πλαίσιο του διαπεριφερειακού προγράμματος «ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ | Δωρεά Οχημάτων Κοινής Ωφέλειας», που πραγματοποιεί ο ΤΑΡ στη Βόρεια Ελλάδα, σε ανταπόκριση σχετικών αιτημάτων που υπέβαλαν οι τοπικοί φορείς.
Μετά και τις πρόσφατες παραδόσεις, τα οχήματα κοινής ωφέλειας τα οποία βρίσκονται στη διάθεση των τοπικών κοινοτήτων ανέρχονται σε 47, με συνέπεια η υλοποίηση του προγράμματος να υπερβαίνει πλέον το 50%.
Η συνολική επένδυση ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ, είναι δηλαδή από τις μεγαλύτερες που πραγματοποιεί ο ΤΑΡ στις τοπικές κοινότητες από τις οποίες διέρχεται.
Και αφορά σε 90 περίπου οχήματα κοινής ωφέλειας που διαθέτουν συστήματα και δυνατότητες τελευταίας τεχνολογίας: ασθενοφόρα εξειδικευμένου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, απορριμματοφόρα και οχήματα καθαρισμού δρόμων, δασικά, πυροσβεστικά, εκχιονιστικά, και οχήματα πολιτικής προστασίας.Η εξέλιξη του προγράμματος

Συνολικά, έως τον Απρίλιο του 2018 έχουν παραδοθεί 32 ασθενοφόρα οχήματα, 2 στο Νοσοκομείο του Κιλκίς και 30 στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, το οποίο με τη σειρά του τα διέθεσε στα παραρτήματα Μακεδονίας και Θράκης του ΕΚΑΒ στην Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη.
Υπολείπεται μόνο ένα ασθενοφόρο όχημα πολύ συγκεκριμένων προδιαγραφών για τη μεταφορά υπέρβαρων ασθενών.Σε ό,τι αφορά τα 15 συνολικά εκχιονιστικά, πρόκειται για οχήματα - πολυμηχανήματα με κίνηση σε όλους τους τροχούς που διαθέτουν αφενός εκχιονιστικό μηχανισμό και αλατιέρες, για τις ανάγκες καθαρισμού χιονιού και πάγου στις περιοχές που βρίσκονται στα βόρεια της χώρας, κι αφετέρου συνδυάζουν τις ιδιότητες χλοοκοπτικού, κοπτικού και μηχανήματος κλαδέματος.
Παραδόθηκαν στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και σε μεμονωμένους δήμους.
Το πρόγραμμα ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ υλοποιείται στο πλαίσιο των εθελοντικών Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων του ΤΑΡ, εστιάζοντας στην προστασία και την ασφάλεια των πολιτών, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, και στην περιβαλλοντική διαχείριση.
Το επόμενο σκέλος των παραδόσεων περιλαμβάνει 17 οχήματα καθαριότητας, 20 δασικά/οχήματα πολιτικής προστασίας και 4 πυροσβεστικά, τα οποία θα ολοκληρώσουν πλήρως το εκτεταμένο αυτό πρόγραμμα που ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2017.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης