Διεθνή

Εξαγορά του 25% της Clean Energy από την Total έναντι 70,3 εκατ. ευρώ

Εξαγορά του 25% της Clean Energy από την Total έναντι 70,3 εκατ. ευρώ
Ο μεγαλύτερος μέτοχος της Clean Energy η Total έπειτα από την εξαγορά του 25%
Σε συμφωνία για την εξαγορά του 25% της αμερικανικής εταιρείας Clean Energy προχώρησε η Total έναντι 70,3 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με σημερινή (10/5) ανακοίνωση του γαλλικού κολοσσού.
Ειδικότερα, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία πετρελαίου με κεφαλαιοποίηση της αγοράς τόνισε ότι θα αποκτήσει 50,8 εκατομμύρια μετοχές της Clean Energy, από τις οποίες η Total θα γίνει ο μεγαλύτερος μέτοχος.
Με την επένδυση αυτή, ο γαλλικός όμιλος σκοπεύει να προωθήσει τη χρήση φυσικού αερίου από βαρέα φορτηγά στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Μάλιστα, η Total σκοπεύει να προσφέρει έως και 100 εκατομμύρια δολάρια πίστωσης για το πρόγραμμα, το οποίο οι εταιρείες αναμένουν να ξεκινήσουν το τρίτο τρίμηνο του 2018.
«Οι πελάτες και οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο απαιτούν καθαρότερες εναλλακτικές λύσεις μεταφοράς, ιδιαίτερα στην αγορά βαρέων φορτηγών» υπογράμμισε ο Patrick Pouyanne, πρόεδρος και CEO της Total, προσθέτοντας ότι: «Η Total πιστεύει ότι υπάρχει ισχυρή αναπτυξιακή ευκαιρία στο φυσικό αέριο για την αγορά μεταφορών, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία επωφελείται από μοναδικούς γιγαντιαίους πόρους χαμηλού κόστους φυσικού αερίου».
Από την πλευρά της Clean Energy, o Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος Andrew J. Littlefair δήλωσε ότι η έναρξη του προγράμματος χρηματοδότησης "θα πρέπει να επιταχύνει την υιοθέτηση του φυσικού αερίου ως το πιο φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο για τη βιομηχανία φορτηγών".
Τέλος, η Clean Energy Fuels Corp. είναι ο κορυφαίος προμηθευτής καυσίμων φυσικού αερίου και ανανεώσιμου φυσικού αερίου (RNG) στον τομέα της μεταφοράς στη Βόρεια Αμερική με δίκτυο πάνω από 550 σταθμούς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης