Διεθνή

Putin προς Trump: Αναβάθμιση της συνεργασίας σε "ποιοτικό επίπεδο"

tags :
Putin προς Trump: Αναβάθμιση της συνεργασίας σε
Ο Trump, με ανακοίνωση που συνόδευε την δημοσίευση της επιστολής, τόνισε πως ελπίζει οι δύο χώρες να "ανταποκριθούν σε αυτές τις σκέψεις
Την ελπίδα του για αποκατάσταση της διμερούς συνεργασίας Ρωσίας και ΗΠΑ και την αναβάθμιση της σε ένα "νέο επίπεδο" εξέφρασε ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin σε επιστολή που έστειλενωρίτερα στο μήνα στο νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump.
"Ελπίζω ότι θα είμαστε σε θέση "ενεργώντας με ένα εποικοδομητικό και ρεαλιστικό τρόπο" να πραγματοποιήσουμε πραγματικά βήματα προς την αποκατάσταση του πλαισίου της διμερούς συνεργασίας μας σε διάφορα ζητήματα καθώς και να αναβαθμίσουμε την συνεργασία μας στην διεθνή σκηνή σε ένα ποιοτικά νέο επίπεδο", έγραψε ο Πούτιν σε επιστολή του στις 15 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την ομάδα του Ρεπουμπλικάνου η οποία έχει επιφορτιστεί με τη διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας.
Ο Trump, με ανακοίνωση που συνόδευε την δημοσίευση της επιστολής, τόνισε πως ελπίζει οι δύο χώρες να "ανταποκριθούν σε αυτές τις σκέψεις", παρά να "χρειαστεί να ακολουθήσουν μια διαφορετική οδό".

Πυρηνικά
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump είπε: "Ας γίνει κούρσα εξοπλισμών", κληθείς να διευκρινίσει ανάρτησή του στο Twitter στην οποία καλούσε να ενισχυθούν οι ικανότητες των ΗΠΑ σε πυρηνικά όπλα, μετέδωσε σήμερα 23/12/2016 στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.
"Θα τους νικήσουμε σε κάθε στροφή και θα επικρατήσουμε όλων", δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο MSNBC, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο μία ημέρα μετά την ανάρτηση ενός τουίτ που προκάλεσε ανησυχία σε ειδικούς για τη μη εξάπλωση των πυρηνικών όπλων.
Την Πέμπτη (22/12/2016) ο Τραμπ είπε: "Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να ενισχύσουν και να επεκτείνουν την πυρηνική τους ικανότητα μέχρι την ώρα που ο κόσμος θα ξαναβρεί τα λογικά του σε ό,τι αφορά τα πυρηνικά".
Ο Τραμπ, που αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου, δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες. Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε το σχόλιό του, την ίδια ημέρα που ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως η χώρα του πρέπει να ενισχύσει τις πυρηνικές δυνάμεις της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης