Διεθνή

Η ExxonMobil ανακάλυψε νέο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Παπούα Νέα Γουινέα

Η ExxonMobil ανακάλυψε νέο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Παπούα Νέα Γουινέα
Η αξιολόγηση είναι σε εξέλιξη για να προσδιοριστεί το μέγεθος της ανακάλυψης
Η Exxon Mobil Corporation ανακοίνωσε μια νέα ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Παπούα Νέα Γουινέα, 21 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Hides Gas Field.
Η ανακάλυψη έγινε από την κοινοπραξία ExxonMobil (42,%), Oil Search Limited (37,5%) και Barracuda Limited, θυγατρική της Santos Limited (20%), με την Oil Search ως διαχειριστή.
Η αξιολόγηση είναι σε εξέλιξη για να προσδιοριστεί το μέγεθος της ανακάλυψης.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι από τα αποτελέσματα της έρευνας Muruk-1 η οποία επιβεβαιώνει την παρουσία υδρογονανθράκων στα ίδια υψηλής ποιότητας ψαμμίτη ταμιευτήρες, όπως στον Hides field που στηρίζει το έργο PNG LNG," δήλωσε ο Steve Greenlee, πρόεδρος της ExxonMobil Exploration Company .
"Τους επόμενους μήνες θα συνεργαστούμε με τα μέλη της κοινοπραξίας για να προσδιοριστεί καλύτερα το πλήρες δυναμικό των πόρων."
Η"ExxonMobil συμμετέχει στην εξερεύνηση στην Παπούα Νέα Γουινέα από το 1930», πρόσθεσε ο Greenlee. "Η επιτυχής εξερεύνηση του Muruk αποδεικνύει τη δύναμη της προσέγγισης των μακροπρόθεσμων επενδύσεων της ExxonMobil και επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή της για την Παπούα Νέα Γουινέα."
Η Oil Search ξεκίνησε διάτρηση του Muruk-1 στις 2 Νοεμβρίου το 2016.
Το πηγάδι βρίσκεται σε περιοχή με άδεια πετρελαίου η οποία καλύπτει 510 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης