Διεθνή

Συνέρχεται η Υπουργική Επιτροπή του ΟΠΕΚ στις 21-22 Ιανουαρίου για τη μείωση της παραγωγής

Συνέρχεται η Υπουργική Επιτροπή του ΟΠΕΚ στις 21-22 Ιανουαρίου για τη μείωση της παραγωγής
Οι υπουργοί Πετρελαίου του Κουβέιτ, της Αλγερίας, της Βενεζουέλας, της Ρωσία και του Ομάν θα εξετάσουν τα πρώτα στοιχεία για την εφαρμογή της συμφωνίας του ΟΠΕΚ.
Η Υπουργική Επιτροπή του ΟΠΕΚ που είναι επιφορτισμένη με την εποπτεία της εφαρμογής της συμφωνίας για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου, θα συνεδριάσει στις 21-22 Ιανουαρίου στη Βιέννη, για να εξετάσει τα πρώτα αποτελέσματα, όπως μεταδίδει το Itar Tass επικαλούμενο πηγή στον Οργανισμό Πετρελαιοπαραγωγών Εξαγωγικών Κρατών.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, την πληροφορία επιβεβαίωσε ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ Essam Abdul Mohsen Al-Marzouq.
Στην επιτροπή μετέχουν οι υπουργοί Πετρελαίου του Κουβέιτ, της Αλγερίας και της Βενεζουέλας από την πλευρά του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας και του Ομάν από την πλευρά των 11 πετρελαιοπαραγωγών χωρών που συνυπέγραψαν τη συμφωνία.
περιλαμβάνει επίσης εκπροσώπους της Αλγερίας, της Βενεζουέλας και δύο μη-ΟΠΕΚ χωρών-μελών - Ρωσίας και το Ομάν.
Σύμφωνα με το Itar Tass πάντως, παραμένει άγνωστο αν εκτός των υπουργών του ΟΠΕΚ, θα παραστεί στη συνεδρίαση ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Alexander Novak.
Υπενθυμίζεται, ότι στις 10 Δεκεμβρίου 2016 ο ΟΠΕΚ και 11 χώρες εκτός ΟΠΕΚ υπέγραψαν συμφωνία για την από κοινού μείωση της παραγωγής πετρελαίου.
Τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ έχουν συμφωνήσει να μειώσουν την ημερήσια παραγωγή τους κατά 1,164 εκατομμύρια βαρέλια κατά το α΄ εξάμηνο του 2017.
Οι 11 χώρες που δεν είναι μέλη του ΟΠΕΚ συμφώνησαν να μειώσουν την συνολική τους ημερήσια παραγωγή το ίδιο διάστημα κατά 558.000 βαρέλια.
Έτσι, η συνολική μείωση της παραγωγής αργού πετρελαίου θα ανέλθει σε 1,7 με 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης