Διεθνή

Γερμανία: Το SPD θα επιλέξει τον Sigmar Gabriel ως υποψήφιο για την καγκελαρία

tags :
Γερμανία: Το SPD θα επιλέξει τον Sigmar Gabriel ως υποψήφιο για την καγκελαρία
Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) αναμένεται να επιλέξουν τον ηγέτη τους, τον Sigmar Gabriel, ως αντίπαλο της Angela Merkel  για την καγκελαρία στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο, ανέφεραν σήμερα πηγές του κόμματος.
Ο Sigmar Gabriel, που είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας στον "μεγάλο συνασπισμό" του SPD με τους Χριστιανοδημοκράτες την τελευταία τετραετία, σύμφωνα με το ΑΠΕ  είναι πιο δημοφιλής στα στελέχη του κόμματός του σε σύγκριση με τους προκατόχους του αλλά έχει επίσης τη φήμη του απρόβλεπτου.
"Δεν μπορούμε να παρακάμψουμε την υποψηφιότητα του Gabriel για την καγκελαρία σε αυτό το σημείο" φέρεται να είπε μια πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
"Είναι πολύ, πολύ, πολύ υψηλή η πιθανότητα να είναι υποψήφιος ο Gabriel για την καγκελαρία", πρόσθεσε μια άλλη πηγή της εκτελεστικής επιτροπής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.
Στελέχη του SPD επισήμαναν ωστόσο ότι δεν πρόκειται να ληφθεί καμία οριστική απόφαση μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.
Ορισμένα μέλη του κόμματος ήλπιζαν ότι ο Μάρτιν Σουλτς, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα είναι ο υποψήφιος του SPD στις εκλογές, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα κέρδιζε περισσότερες ψήφους από τον Gabriel σε μια αναμέτρηση με τη Μέρκελ. Αυτό ωστόσο φαντάζει πλέον απίθανο, αφού ο Σουλτς θα αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών στη θέση του Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ. Ο τελευταίος, κατόπιν συμφωνίας των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, αναμένεται να εκλεγεί πρόεδρος της Γερμανίας στις 12 Φεβρουαρίου.
Η δημοτικότητα του 57χρονου Gabrielστις δημοσκοπήσεις είναι χαμηλότερη από εκείνη της Merkel.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης