Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

EIA: Απότομη μείωση αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ κατά 7,3 εκατ. βαρέλια - Απώλειες άνω του 3% στο αργό

EIA: Απότομη μείωση αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ κατά 7,3 εκατ. βαρέλια - Απώλειες άνω του 3% στο αργό

Αυξήθηκαν τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων αυξήθηκαν περισσότερο απ 'ό, τι αναμενόταν, ανακοίνωσε την Πέμπτη 6/12/2018 η Energy Information Administration (ΕΙΑ).
Τα αποθέματα μειώθηκαν κατά 7,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 30 Νοεμβρίου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για μείωση 942.000 βαρελιών.
Στο κέντρο διανομής Cushing, Oklahoma, αυξήθηκαν κατά 1,7 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA.
Οι ροές αργού στα διυλιστήρια μειώθηκαν κατά 66.000 βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με στοιχεία της EIA. Τα ποσοστά χρήσης διυλιστηρίου μειώθηκαν κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες.
Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 1,7 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για άνοδο 1,3 εκατομμυρίων βαρελιών.
Τα αποθέματα αποσταγμάτων, τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 3,8 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι προσδοκιών για αύξηση κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.
Οι καθαρές εισαγωγές ακατέργαστου αργού πετρελαίου μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 1,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.
Οι τιμές πετρελαίου των ΗΠΑ δεν επηρεάσθηκαν μετά τις ειδήσεις. Η αγορά κινήθηκε χαμηλότερα όλη την ημέρα λόγω της ανησυχίας ότι οι προγραμματισμένες περικοπές παραγωγής από τον ΟΠΕΚ θα είναι μικρότερες από ό, τι είχε αρχικά προβλεφθεί.
Tα ενδιάμεσα ακατέργαστα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών δολαρίων του δυτικού Τέξας μειώθηκαν κατά 2,47 δολάρια το βαρέλι ή 4,7% στα $ 50,38 το βαρέλι. Το αργό πετρέλαιο του Brent υποχώρησε 2,71 δολάρια, ή 4,4%, στα 58,84 δολάρια το βαρέλι.
Περί τις 19:35 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 51,21 δολάρια το βαρέλι με απώλειες 3,16% και το brent υποχωρούσε 3,28% στα 59,54 δολάρια το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης