Ενέργεια

EIA: Περιορίσθηκαν τα αποθέματα φυσικού αερίου

tags :
EIA: Περιορίσθηκαν τα αποθέματα φυσικού αερίου
Τα αποθέματα ήταν 363 Bcf λιγότερο από πέρυσι και 4 Bcf κάτω από τον μέσον όρο πενταετίας του 3164 Bcf
Σε 3.160 Bcf ανήλθαν τα αποθέματα φυσικού αερίου για την εβδομάδα που έληξε  την Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου του 2017, μειωμένα κατά 151 Bcf σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της EIA.
Τα αποθέματα ήταν 363 Bcf λιγότερο από πέρυσι και 4 Bcf κάτω από τον μέσον όρο πενταετίας του 3164 Bcf.



Συνολικά η κατανάλωση φυσικού αερίου στις ΗΠΑ  βρισκόταν κατά μέσο όρο στα 92 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια ανά ημέρα (BCF / δ) κατά τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Δεκεμβρίου 2016, και υπερέβαινε το επίπεδο του προηγούμενου έτους κατά 21% και ολοκληρώνοντας την προηγούμενη πενταετία (2011-15) κατά μέσο όρο κατά 17% , σύμφωνα με τα στοιχεία από PointLogic.
Σύμφωνα με την EIA αυτή η αυξημένη κατανάλωση κυρίως καθοδηγείται από τον / εμπορικό τομέα κατοικιών, όπου η κατανάλωση αυξήθηκε κατά 13 Bcf / δ, ή 45%, από την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η αυξημένη βιομηχανική και την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας αντιπροσωπεύει το 1,6 Bcf / δ (7%) και 1,1 Bcf / δ (4%) αύξηση σε σχέση με το 2015, αντίστοιχα.
Οι ψυχρότερες από το κανονικό θερμοκρασίες, ιδιαίτερα σε βασικές περιοχές της ζήτησης φυσικού αερίου της βορειοανατολικά και Midwest, οδήγησαν το μεγαλύτερο μέρος της αυξημένης κατανάλωσης στον οικιακό τομέα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης