Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Νέα κακοκαιρία θα σαρώσει τη χώρα σύμφωνα με την ΕΜΥ

Νέα κακοκαιρία θα σαρώσει τη χώρα σύμφωνα με την ΕΜΥ
Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν
Νέα μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη (09/01). Το σκηνικό του καιρού, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), θα συνθέσουν βροχές και καταιγίδες, οι οποίες σε πολλές περιοχές θα έχουν έντονο χαρακτήρα και πυκνές χιονοπτώσεις.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, ωστόσο, τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί ισχυρός παγετός στα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας.
Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν. Από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ αργότερα πιθανώς να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 6, από το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -02 (μείον 2) έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με ασθενείς βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά - ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα) που τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -02 (μείον 02) έως 05 βαθμούς Κελσίου.
Στη Ζάκυνθο νεφώσεις με βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές από τα δυτικά και από αργά το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια - παραθαλάσσια, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές τη νύχτα στη Θράκη. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά και πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μέτρα). Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -07 (μείον 07) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά - ημιορεινά, καθώς και πρόσκαιρα σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα). Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 βαθμιαία στο Ιόνιο 8 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ στα βόρεια. Η θερμοκρασία από -02 (μείον 2) έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις, βαθμιαία τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια, κατά τόπους ισχυρές στα νότια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της Θεσσαλίας, κατά τόπους πυκνές μέχρι τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. από το μεσημέρι 6 με 8 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -06 (μείον 6) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Κρήτη με ασθενείς βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Το απόγευμα και από τα δυτικά θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 6, βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 και στις Κυκλάδες από το απόγευμα τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. από το απόγευμα τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι σε νότιους νοτιοδυτικούς 6 και το βράδυ 7 με 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, βαθμιαία 7 με 8 και από το μεσημέρι 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης