Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Απομακρύνονται οι εγκαταστάσεις της ExxonMobil από την επαρχία Λάρνακας

Απομακρύνονται οι εγκαταστάσεις της ExxonMobil από την επαρχία Λάρνακας
Η συνολική επιφάνεια του τερματικού σταθμού είναι περίπου 7,6 εκτάρια και βρίσκεται μεταξύ του δρόμου Δεκέλειας – Λάρνακας και της θάλασσας
Σε μια προσπάθεια να επιτευχθούν τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν για τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών από την επαρχία Λάρνακας στην περιοχή του Βασιλικού, η Περιβαλλοντική Αρχή θέτει υπό το μικροσκόπιό της την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου τη μελέτη εκτίμησης επιπτώσεων στο περιβάλλον για την κατεδάφιση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών της εταιρείας ExxonMobil Cyprus Ltd.
Η κατεδάφιση του τερματικού σταθμού της ExxonMobil Cyprus Ltd ικανοποιεί τους δήμους και τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι αναμένουν τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας.
Με βάση το μνημόνιο συναντίληψης που υπογράφηκε μεταξύ κυβέρνησης και εταιρειών, με το οποίο συμφωνούν και οι δήμοι Λάρνακας και Λιβαδιών, η τελευταία ημερομηνία μετακίνησης για τα υγρά καύσιμα είναι η 31η Δεκεμβρίου 2019.
Οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διαχείρισης καυσίμων λειτουργούν στην περιοχή για διάστημα μεγαλύτερο των 50 χρόνων, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει περιορισμένη πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο. Οι εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών έχουν χωροθετηθεί στη «Ζώνη Οικονομικών Δραστηριοτήτων».
Η συνολική επιφάνεια του τερματικού σταθμού είναι περίπου 7,6 εκτάρια και βρίσκεται μεταξύ του δρόμου Δεκέλειας – Λάρνακας και της θάλασσας.
Το προτεινόμενο έργο περιλαμβάνει εργασίες αποξήλωσης και κατεδάφισης των εγκαταστάσεων, του εξοπλισμού και των κτηρίων που υπάρχουν στον τερματικό σταθμό της ExxonMobil Cyprus Ltd στη Λάρνακα, όπως και τη θαλάσσια σωλήνα του συστήματος πυρόσβεσης του ανατολικού τερματικού. Οι κατασκευές και εγκαταστάσεις που θα αφαιρεθούν αποτελούνται από 16 υπέργειες δεξαμενές αποθήκευσης προϊόντος, τρεις αποθήκες, τρία γραφεία, τέσσερα αντλιοστάσια, έναν σταθμό ανεφοδιασμού βυτιοφόρων και σωλήνες. Η σωλήνα εισαγωγής προϊόντων και εγκαταστάσεις τρίτων δεν συμπεριλαμβάνονται στις εργασίες του προτεινόμενου έργου.
Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν μπορεί να περιλαμβάνουν την αφαίρεση υπολειμμάτων προϊόντων, απορρύπανση όπου χρειάζεται, και κατεδάφιση/αφαίρεση των υπέργειων και υπόγειων κατασκευών, χαρακτηρισμό και ανάκτηση οποιουδήποτε επαναχρησιμοποιήσιμου υλικού, διάθεση αποβλήτων και οποιεσδήποτε άλλες εργασίες κριθούν απαραίτητες για την αποκατάσταση του χώρου εργασιών. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν θα περιλαμβάνουν επίσης την κατεδάφιση των υπέργειων και υπόγειων κατασκευών και τη διαχείριση και διάθεση των αποβλήτων που θα προκύψουν.

Πηγή:philenews.com
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης