Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η SOCAR εξαγόρασε τις τουρκικές επιχειρήσεις της EWE - Δυναμική είσοδος στο φυσικό αέριο

tags :
Η SOCAR εξαγόρασε τις τουρκικές επιχειρήσεις της EWE - Δυναμική είσοδος στο φυσικό αέριο
Οι δραστηριότητες της EWE στην Τουρκία περιλαμβάνουν τις Bursagaz και Kayserigaz, τα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου και τις επιχειρήσεις EWE Enerji και Enervis
Η αζέρικη SOCAR απέκτησε τις τουρκικές επιχειρήσεις της γερμανικής EWE και θα διανέμει φυσικό αέριο στις βιομηχανικές πόλεις Kayseri και Bursa, ανακοίνωσε η SOCAR την Τετάρτη 301/1/2019.
Οι δραστηριότητες της EWE στην Τουρκία περιλαμβάνουν τις Bursagaz και Kayserigaz, τα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου και τις επιχειρήσεις EWE Enerji και Enervis, οι οποίες ασχολούνται με το εμπόριο και τις υπηρεσίες ενέργειας.
Διαθέτει επίσης μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών που ονομάζεται Millenicom, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της EWE.
Η κρατική SOCAR διαθέτει πετροχημικό εργοστάσιο και διυλιστήριο στην Τουρκία και ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να αποκτήσει δίκτυα διανομής φυσικού αερίου το 2019.
Σκοπός της είναι να αναλάβει το ένα πέμπτο της αγοράς φυσικού αερίου στη Τουρκία, όπου είχαν  καταναλωθεί 50 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου πέρυσι.
Οι τουρκικές επιχειρήσεις της EWE κατέγραψαν 2,4 δισεκατομμύρια έσοδα το 2017, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.
"Έχουμε κάνει ένα πολύ σημαντικό στρατηγικό βήμα με την εξαγορά αυτή που ολοκληρώνει την αλυσίδα παραγωγής, μεταφοράς και διανομής φυσικού αερίου στην Τουρκία", δήλωσε ο πρόεδρος της SOCAR Rövnag Abdullayev, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που προσφέρει η αγορά.
Η εξαγορά της EWE Turkey Holding θα ολοκληρωθεί μετά την απόκτηση των απαραίτητων αδειών, ανακοίνωσε επίσης η SOCAR.

 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης