Ενέργεια

Γ. Αρβανιτίδης: Η ΔΕΗ στα χέρια της Κυβέρνησης κινδυνεύει - Σε άμεσο κίνδυνο τα υδροηλεκτρικά

Γ. Αρβανιτίδης: Η ΔΕΗ στα χέρια της Κυβέρνησης κινδυνεύει -  Σε άμεσο κίνδυνο τα υδροηλεκτρικά

Οι αποφάσεις της οδηγούν σε συνεχείς αποτυχίες, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια δήλωσε ο υπεύθυνος κοινοβουλευτικού τομέα τεριβάλλοντος και ενέργειας του ΚΙΝΑΛ

Όταν πριν από 10 μήνες η Κυβέρνηση έφερνε με διαδικασίες Fast-track την πώληση και «αποεπένδυση» του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ, είχαμε εγκαίρως εκφράσει τους προβληματισμούς μας για τα αποτελέσματα αυτού του εγχειρήματος τονίζει σε δηλώσεις του ο κ.  Γιώργος Αρβανιτίδης Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Κινήματος Αλλαγής.
Ο κ. Αρνανιτίδης αναφέρει ότι "προειδοποιούσαμε τότε, ότι δεν έχει υπάρξει κανένα άλλο αντίστοιχο παράδειγμα «αποεπένδυσης» στην Ευρώπη, και αναρωτιόμασταν, τι θα επακολουθήσει, αν αυτό αποτύχει.
Σήμερα, και ενώ η πώληση των λιγνιτικών μονάδων «καρκινοβατούσε» από παράταση σε παράταση, φτάσαμε δυστυχώς σε αδιέξοδο και σε αποτυχία του διαγωνισμού για εύρεση αγοραστών.
Η μείωση του μεριδίου λιανικής της ΔΕΗ στο 50% ως το 2020 φαντάζει ανέφικτη, τη στιγμή που στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας για το Δεκέμβριο έδειξαν αύξηση του μεριδίου της ΔΕΗ πάνω από 80% σε σχέση με τον Νοέμβριο, ενώ θα έπρεπε να είχε υποχωρήσει στο 62,24%, και στο τέλος του 2019 να φτάσει στο 49,24%.
Είναι πλέον ολοφάνερο. Αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και να διασφαλίσει το μείζον ζήτημα που είναι η βιωσιμότητα της ΔΕΗ.
Οι αποφάσεις της οδηγούν σε συνεχείς αποτυχίες, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο – σε πρώτη φάση – τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια.
Και ρωτάμε ευθέως:
• Σκοπεύετε να προχωρήσετε στην πώληση υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ, σε έναν νέο ενδεχόμενο διαγωνισμό – «πακέτο», ο οποίος θα περιλαμβάνει λιγνιτικές μονάδες αλλά και τα «ασημικά» της ΔΕΗ, όπως είναι τα υδροηλεκτρικά ;
• Πόσο θα κοστίσουν τελικά στους πολίτες και τη ΔΕΗ οι καθυστερήσεις και οι λανθασμένες επιλογές της Κυβέρνησης στην ενέργεια ;
Είναι καιρός οι πολίτες να «κατεβάσουν τον γενικό διακόπτη» σε αυτή την Κυβέρνηση".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης