Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Συμφωνία μεταξύ KNOC και Equinor με στόχο την ώθηση της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας

Συμφωνία μεταξύ KNOC και Equinor με στόχο την ώθηση της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας
Η Νότια Κορέα επιδιώκει θεμελιώδη μετάβαση στο ενεργειακό της μίγμα από πυρηνικά και άνθρακα στην ανανεώσιμη ενέργεια
Μνημόνιο συμφωνίας υπέγραψαν η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου (KNOC) της Κορέας με την Equinor της Νορβηγίας για να διερευνήσουν από κοινού ευκαιρίες ανάπτυξης εμπορικού πλωτού αιολικού αιολικού πάρκου στη Νότια Κορέα.
Ο ανώτερος αντιπρόεδρος για την αιολική ενέργεια και το χαμηλό άνθρακα στις νέες ενεργειακές λύσεις στην Equinor, Stephen Bull υπογράμμισε ότι: «Η Νότια Κορέα έχει μεγάλες δυνατότητες και προσφέρει ελκυστικές ευκαιρίες στον υπεράκτιο άνεμο και είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε ένα Μνημόνιο Συμφωνίας με την KNOC για να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας Ανυπομονούμε να αξιολογήσουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να επεκτείνουμε περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο μας στον υπεράκτιο αιολικό άνεμο και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη λύσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Ν.Κορέα».
Παράλληλα, η Νότια Κορέα επιδιώκει θεμελιώδη μετάβαση στο ενεργειακό της μίγμα από πυρηνικά και άνθρακα στην ανανεώσιμη ενέργεια.
Το ποσοστό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας προβλέπεται να αυξηθεί στο 20% έως το 2030, πράγμα που σημαίνει ότι θα επιτευχθεί μέχρι το 2030 ο στόχος των 49 GW νέων δυνατοτήτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.
Υποστηρίζοντας τη φιλοδοξία της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η KNOC δρομολογεί μια νέα επιχείρηση αναπτύσσοντας πλωτές υπεράκτιες αιολικές εγκαταστάσεις, αξιοποιώντας τις εξωσχολικές εμπειρίες ανάπτυξης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης