Ενέργεια

Το IFC θα χρηματοδοτήσει με 202 εκατ. δολάρια την κατασκευή σταθμού παραγωγής ενέργειας στην Αρμενία

Το IFC θα χρηματοδοτήσει με 202 εκατ. δολάρια την κατασκευή σταθμού παραγωγής ενέργειας στην Αρμενία
Η IFC είναι ο επικεφαλής του πακέτου, ενώ το μέλος του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας MIGA παρέχει εγγύηση ύψους έως και 39 εκατομμυρίων δολαρίων για τη διαχείριση των μη εμπορικών κινδύνων
Ο διεθνής χρηματοπιστωτικός οργανισμός IFC, μέλος του ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 4/3/2019 ότι έχει δεσμεύσει χρηματοδότηση δανείων ύψους 202 εκατ. δολαρίων και πακέτο εγγύησης για την κατασκευή σταθμού παραγωγής ενέργειας ισχύος 250 megawatt στην Αρμενία.
Ο σταθμός παραγωγής συνδυασμένου κύκλου, ο οποίος στοχεύει στην παραγωγή μέχρι 2.000 gigawatt/ ώρα ετησίως, θα κατασκευαστεί στο νότια της πρωτεύουσας Ερεβάν.
Το εργοστάσιο θα συμβάλει στην αύξηση της αποδοτικότητας της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο και στην εξασφάλιση αξιόπιστης τροφοδοσίας στην πρώην σοβιετική χώρα, η οποία βασίζεται στους γηρασμένους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς χαμηλής απόδοσης.
Τα δύο τρίτα της ηλεκτρικής ενέργειας της Αρμενίας προέρχονται από εισαγόμενα καύσιμα. Η χώρα του Νοτίου Καυκάσου, των  3,2 εκατομμυρίων, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ενισχύσεις και τις επενδύσεις της Ρωσίας.
"Το έργο αυτό αποτελεί μέρος των θεμελιωδών προσπαθειών του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη διασφάλιση αξιόπιστης παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στην Αρμενία", δήλωσε ο Jan van Bilsen, περιφερειακός διευθυντής του IFC για τον Νότιο Καύκασο.
Η IFC είναι ο επικεφαλής του πακέτου, ενώ το μέλος του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας MIGA παρέχει εγγύηση ύψους έως και 39 εκατομμυρίων δολαρίων για τη διαχείριση των μη εμπορικών κινδύνων.
Η χρηματοδότηση παρέχεται από την IFC, η οποία θα διαθέσει 163 εκατομμύρια δολάρια, καθώς και την Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης, το Ταμείο του ΟΠΕΚ για τη Διεθνή Ανάπτυξη και το γερμανικό ίδρυμα χρηματοδότησης ανάπτυξης DEG.
Θα μεταβιβασθεί στην ArmPower, η οποία δημιούργησε μια κοινοπραξία που περιλαμβάνει τη γερμανική Siemens Project Ventures GmbH, την ιταλική Renco Spa, και την SIMEST Spa, και ένα ιταλικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για την ανάπτυξη.
Η Renco, η οποία θα διαχειρίζεται μη εμπορικούς κινδύνους, θα ενεργεί επίσης ως εργοδότης μηχανικών, προμηθειών και κατασκευών για το εργοστάσιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης